15 Ocak 2015 Perşembe

Isırgan Otu Kansere İyi Gelir Mi

Editörlerimiz sizler için ısırgan otu nedir, ısırgan otu faydaları nelerdir sorularını sorarak yaptığı incelemeler sonucunda bir metin oluşturdular. Bu nokta da tüm soru işaretlerini gidermeyi amaçladığımızı belirtmek ister. iyi okumalar dileriz.

Isırgan Otu Nedir ?

Isırgan Otu Kansere İyi Gelir Mi



Son dönemde kanser rahatsızlığı neredeyse ısırgan otu ile birlikte konuşulur oldu, bu bağlamda ısırgan otunun adının geçmesi hiçte tesadüf değildir . Isırgan otu, yılın mayıs-ağustos ayları arasında çiçek açan, 20-100 cm boyunda, viranelik, yol kenarları ve duvar diplerinde bulunan bir senelik tek evcikli otsu bir bitkidir tanımı kabaca yapılabilir.

Isırgan otunun gövdesi dik, 4 köşemsi, basit veya tabandan itibaren dallanmış bir yapısı vardır. Üzerinde yakıcı tüyleri bulunur. Yapraklar saplı, oval şekilli ve dişli kenarlı, üst tarafı koyu yeşil renkli ve parlak olup, yakıcı tüylerle kaplıdır. Erkek ve dişi çiçekler bir arada olmak üzere yaprakların koltuğunda uzunca saplı küçük durumlar oluşturur. Çiçek örtüsü 4 parçalıdır. Meyveleri esmer renkte ve fındıksıdır. Tohum, yağ ihtiva eden bir besi dokuya sahiptir.

Isırgan Otunun (Zararları)


Isırgan otu yaprakları üzerinde ki ince tüyler cildi tahriş eden kimyasal maddeler barındırır ve bu kimyasallar yaprak cilt ile temas ettiğinde salgılanır. Bu nedenle taze ısırgan otu yapraklarına ya da sapına dokunmak ciddi derecede can acıtır. Bu durumun kendisi de Isırgan otunun zararları açısından değerlendirilebilir.

Isırgan Otu Faydaları Nelerdir ?



  • Kanserden koruyucu ve kanserin tedavi sürecinde etkili ve yararlı bitkilerin başında ısırgan otu yer alıyor. Onu brokoli ve sığır kuyruğu gibi şifalı bitkiler takip ediyor. şimdi sırasıyla ısırgan otunun faydalarına kısaca değinelim;
  • Böbrekleri temizler.
  • Karaciğeri temizler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İdrar söktürücüdür aynı zamanda İdrar yolu enfeksiyonlarının. tedavisinde kullanılır.
  • Öksürüğe ve soğuk algınlığına iyi gelir.
  • Yüksek miktarda demir içerir.
  • Sindirim sistemini ve diğer organları temizler.
Konumuzla alakalı olarak ''Isırgan Otu ''Faydaları yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızdaki yazıların yararlı olduğunu düşünüyorsanız beğenmeyi , yorum yapmayı ve paylaşmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder