8 Ocak 2015 Perşembe

Narın Faydaları

Sizler için nar nedir, narın faydaları nelerdir sorularına cevap aradık ve elde ettiğimiz verileri de detaylı bir süzgeçten geçirerek bir yazı hazırladık. Nar konusunda yaptığımız araştırmada narın nerede yetiştiği , hangi koşullarda yetiştiği , narın faydalarının neler olduğu başlıklarını inceledik. Geri kalan detaylar da her zaman ki gibi önemli bilgi başlığımızın altında. İyi okumalar dileriz.

Nar Nedir 


Nar'ın cennet meyvesi olduğunu daha önce büyüklerinizden işitmişsinizdir, bundan ötürüdür ki nar tüketilirken özen göstermemiz yere düşen nar tanelerini öylece bırakmamız büyükler tarafından sürekli tembih edilir, bu hatırlatmalı girişi yaptıktan sonra gelelim narı daha yakından tanımaya; Nar (Punica granatum), kınagiller (Lythraceae) familyasında incelenen , içinde küçük çekirdekler ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecikten oluşmuş, hafif ekşi ve bazen tatlı tadı olan, ılıman iklimlerde yetişen, bir meyve türü.
Narlar kuraklığa oldukça dayanıklıdırlar ve Akdeniz tipi bir kış veya yaz yağmuru iklimine sahip bölgelerde yetişme alanı bulurlar. Daha yağışlı bölgelerde sık sık mantar rahatsızlıklarından kaynaklanan kök çürümeleri yaşanabilir. -10 °C’ye kadar soğuğa dayanabilir.

Narın Besin Değerleri 

100 gram narda bulunan besin değerleri ; 

Kalori (kcal)
82
Toplam yağ
1,2 g
Kolesterol
0 mg
Sodyum
3 mg
Potasyum
236 mg
Karbonhidrat
19 g
Diyet Lifi
4 g
Şeker
14 g
Protein
1,7 g
C Vitamini
10,2 mg
Kalsiyum
10 mg
Demir
0,3 mg
B6 Vitamini
0,1 mg
Magnezyum
12 mg

Narın Faydaları Nelerdir ?

İsmini sıkça duyduğumuzun narın insan vücuduna faydaları da kulak ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Bu konunun uzmanları nar suyunun kalbi güçlendirmede, karaciğer zayıflığını gidermede, mide iltihabını ve ağrısını geçirmede çok etkili olduğunun altını çiziyorlar.

Yüzde 15 karbonhidrat, yüzde 0,8 protein, ayrıca B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir bakımından zengin olan nar meyvesi Türkiye’de batı, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yetişiyor. Mideyi temizleme etkisinin yanı sıra, deniz tutmasına karşı iyi gelmektedir.  

Nar kalp ve damar sağlığını korumanın yanında, prostat kanserini engelleme de oldukça yararlıdır. Ayrıca nar egzama ve sedef gibi sorunları gidermede son derece yararlıdır.  Tüketime dikkat edilmesi gerekmektedir. Kan şekerinizi  fazla düşürebilir. Nar , nar suyu olarak içilmektedir. 

Önemli Bilgi : Metinimize son vermeden bahsedeceğim konunun önemine binayen Önemli Bilgiler köşemizde unutmadan değineyim istedik, çünkü, genellikle nar tüketilirken içindeki zarları ayırıp onları çöpe atarak bu işlemden sonra geriye kalan sadece nar tanelerini tüketiriz oysa ki doğru olan narın tanelerini o taneleri bir arada tutan zarları ile beraber yersek mide ülserini de iyileştiriyor.

Son bir anekdot daha, Nar ayrıca böbrek ve karaciğer hastalıklarına karşı çok faydalıdır. Sağlık ve esenlik dolu günlerle kalmanız temennisi ile hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder