24 Temmuz 2015 Cuma

E Vitamininin Cilde Faydaları


Siz değerli okurlar için e vitamini hakkında bir yazı hazırladım. E vitamini nedir , e vitamini ampul faydaları nelerdir , ne işe yarar , nasıl uygulanır ,cilde faydası var mıdır gibi sorularla makalemi zenginleştirdim. İyi okumalar dilerim.

E Vitamini

Alfa tokaferol formunda var olan e vitamini, yağda çözünebilen bir vitamindir. E vitamini yaşlanma karşıtı-anti aging - olarak işlem görebilir ve cilt kırışıklıkları yok etmeye yardımcıdır, cilde nem sağlar, en önemli özelliği cildin elastin ve kollejen liflerin direncini üst seviyeye çıkarır, elastin ve kollajen artışı sağladığından kaynaklı cilt çatlaklarına karşı oldukça etkilidir. Ayrıca E vitamini bacaklarınızdaki damar tıkanıklıklarına karşı kullanılabilir. Diğer yandan E vitamini güneşin zararlı UV ışınlarına ve bu UV ışınlarının- UVA ve UVB- yaratacağı cilt lekelenmeleri, güneş lekeleri ve cilt hasarlarına karşı cildiniz korur. E vitamini de yağda çözünen bir vitamindir. E vitamini antioksidan maddelerin etkisi en yüksek olanıdır. 

E Vitamini Ampul Faydaları

Zehirlenmelerde ve vücuda biriken toksik maddeler atmada antitoksidan özelliği olan E vitamini ayrıca cilt, saç ve tırnak bakımında ve tedavisinde tercih edilmektedir. Ayrıca E vitamini erken yaşlanmayı önler ve cilt yenilenmesini sağlar. Bu sayede daha güzel ve parlak bir cilde de sahip olursunuz.Günlük beslenme sürecinde E vitamini tüketiminin yanı sıra E vitamini yağı cilde topikal olarak da sürülme yoluyla uygulanabilir. E vitamini bulunan yiyecekleri sizlerle paylaşmak istiyorum; 

  • Kurutulmuş fesleğen, 
  • kuru kayısı, 
  • zeytin, 
  • maydanoz, 
  • buğday tohumu yağı, 
  • fındık, 
  • keten tohumu yağı, 
  • brokoli, 
  • soya fasulyesi yağı, 
  • kuru yemişlerde, 
  • kivi , 
  • mango, 
  • domates ve bir çok diğer sebzede e vitamini mevcuttur. 
Bunların yeterli miktarda tüketimi sağlık açısından gereklidir. Vitaminlerin ise cilt kırışıklıkları üzerinde etkisi zaten hepimizin bilgisi dahilindedir. Yapılan araştırmalar özelikle E vitamini kullanımının cilt yaşlanmasında, cilt çizgilerinde, cilt kırışmasında engelleyici etki gösterdiğini ortaya koymuştur. Gün içinde E vitamini içeren besinler tüketmeli ve E vitamini barındıran cilt bakım ürünleri kullanmalı yada pratik bakım kürleri ile cilt bakımı yok sayılmamalıdır. 

E Vitaminin Cilde Faydaları

E vitamini yaraların hızlı iyileşmesi, yaşlanmanın cilt üzerindeki belirtilerinin giderilmesi, cildin parlaklığının kazandırılması ve kırışıklıkların hafiflemesi gibi pek çok faydası söz konusudr. Ayrıca E vitamini sedef, egzama ve sivilce gibi deri sorunlarına karşı cildi korur.
Vücudunuz için gerekli olan E vitaminini, gıdalar yoluyla edinmek en doğru yöntem ancak günümüz koşullarında özellikle cildimizin maruz kaldığı olumsuz koşullar cilt bakımı açısından vitaminleri gerekli kılmaktadır. 
Bu noktada piyasada saf formlarını edinebileceğiniz E Vitaminini bir dizi bakım maskesinde kullanmak en doğru yöntemdir. Cilt bakımında özellikle argan ve jojoba ve susam gibi emilimi yüksek yağlarla karıştırılarak kullanıbilecek olan E vitamini günlük uygulamalarda etkili bir anti-aging ve güçlü bir doğal koruyucu olarak kullanılması oldukça faydalıdır.

Cilt için oldukça önemli bir vitamindir e vitamini, kadınlar bu vitamini keşfedeli uzunca bir zaman oldu, e vitamini ampulleri oldukça fazla satılıyor, ancak burada bilmeniz gereken bir husus e vitamini ampulleri oldukça seyreltiktir (%6-7 civarı), e vitaminli bakımlar yapacaksanız saf e vitamini kullanmanız daha yararlıdır.


E Vitamini Nasıl Kullanılır





E vitamini günlük hayatımızda zaten kendine yer bulan bir vitamindir. E vitaminin yukarıda da bahsettiğim gibi iki kullanımı vardır ya besin olarak tüketebiliriz ya da cildimize kozmetik amaçlı sürerek uygulayabiliriz. Bu noktada asıl işlemek istediğim konu e vitamini hangi kozmetik nedenlerle sürülür.

Anti Aging Olarak E vitamini 





Yaşla birlikte, cildin elastikiyeti azalır ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Bu doğal süreç kötü cilt bakımı, yetersiz beslenme, sigara ve alkol tüketimi nedeni ile beraber hızlanır. E vitamini cilde esnekliğini veren kolajen üretimini arttırarak yaşlılığın cilt üzerindeki belirtilerini geciktirebilir. Kolajen üretimi arttıkça bağ dokusu güçlenir ve cilt sıkılaşır. Gıdalar yoluyla aldığınız E vitaminine ek olarak E vitamini içeren özel bakım kremleriyle cildinizi kırışıklıklara karşı daha itinalı bir şekilde koruyabilirsiniz.


Yara , Yanık ve Ameliyat İzlerinde E Vitamini





Skar dokusu, yanıklar, yaralar ve ameliyat yaralarında da E vitamini cildin hızla iyileşmesi ve kendini yenilemesine katkı sağlar. Serbest radikallerin özellikle skar dokusu üzerinde zarar verme riski vardır. Kısacası e vitamini yara iyileşmesi üzerinde önemli yararları bulunan bir vitamindir. 



Peeling Sonrası Bakımlarda E vitamini 



Özellikle kimyasal peeling gibi cildi soyarak yeni cilt oluşumunu sağlayan bakım uygulamalarında alttan gelen yeni derinin hızlı bir şekilde kendini onarmasını sağlayan E vitamini, cildimizin dermis tabakasında iyileşme sürecinde, hareketlenen kolajen üretimini çevresel etkilere karşı korur ve cildinizin sağlıklı bir iyileşme göstermesini sağlar.


doakimya.com dan rahatlıkla ulaşabileceğiniz E vitamini ile, ev koşullarında kendi bakım kreminizi yapmak oldukça basittir. Evinizde bulunan herhangi bir nemlendiricinin içine ekleyeceğiniz E vitaminiyle peeling sonrası bakım için gerekli olan tedavi edici bakım uygulamasını hazırlamak hem çok kolay hemde çok ekonomik.


E vitamini Kullanımı

  • 10 ml E Vitamini
  • 10 ml B5 vitamini
  • Çinko oksit minerali
  • 100 ml lik bir nemlendirici
Yukarıdaki malzemeleri karıştırmanız ve iyileşme dönemi boyunca periyodik kullanmanız, hem peeling uygulamasının başarısını hemde cildin kısa zamanda yenilenmesini sağlamanız açısından oldukça yararlı olacaktır.E vitamini Ampulü Piyasada satılan E vitamini yağları ve ampullerinde oran %4-%7 arasındadır. 


Ancak saf formda bulunan E vitamininin 200 ml yağda karıştırılması ile piyada yüksek rakamlarda edinebileceğiniz , e vitamini ampulü gibi ürünlerden daha etkili ve orjinal bir ürün elde etmiş olacaksınız.


Konumuzla alakalı olarak '' E viamini ile Saç Bakımı ''yazımızı okuyabilirsiniz. E vitaminin bu kadar yaygın bir kullanım alanına sahip olması son derece doğal bir durumdur. Vitaminler size zarar vermez güçlendirir. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder