10 Kasım 2016 Perşembe

Çay Ağacı Yağı Faydaları


Siz değerli okurlar için hazırladığım çay ağacı yağı faydaları hakkında bir yazı hazırladım. Çay ağacı yağının faydaları nelerdir , nasıl kullanılır, kullanım yerleri, cilt bakımında nasıl kullanılır sorularına cevap aradım. İyi okumalar dilerim.

Çay Ağacı Yağı 

Hint defnesi  olarak bilinen ağacın yapraklarından elde edilen çay ağacı yağı yüz yıllardır Avustralya yerlileri tarafından cilt bakımında kullanılmıştır. Geçmişte daha çok seboreik dermetit, egzama gibi  vilt problemlerinde kullanılan çay ağacı yağı ayrıca  Avustralya'da yaygın kullanım alanına sahiptir. 
  •  % 31 Terpinen-4-ol
  •  % 3,5 Alphaterpineol
  •  % 16,4 P-Zymen
  •  % 1,8: 9,1 Cineol kimyasal birleşimi ile cilt sorunlarında günümüzde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Aynı sefa kremi ile kullanımı son derece yaygındır. 


Çay Ağacının Faydaları Ve Kullanım Yerleri


Çay ağacı sivilcede, çıban probleminde, ayak mantarında, dolama ve tırnak batmalarında, ağızdaki iltihaplarda vede siğil tedavisinde başvurulan bir yağ çeşididir. Ayrıca çay ağacının antiseptik özelliği de gözden kaçırılmamalıdır. Çay ağacının saymakla bitmeyecen faydalarını sizlere aktaracağım elbette. 


Cilt Bakımında Çay Ağacı


Sivilceye ve etrafına sabah ve akşam çay ağacı yağı uygulaması gerçekleştirdiğimizde hızlı bir şekilde o sivilcelerin yok olduğunu fark edeceksiniz. Günlük cilt bakımı gerçekleştirebileceğiniz çay ağacı yağını suyla seyreltilmiş bir şekilde tonik olarak da sürebilirsiniz. Cildinizin gözeneklerini çay ağacı yağı hem açacak hem de temizleyecektir. İz, sivilce, siyah nokta gibi sorunlarına düzenli kullanıldığında etkileri görülmektedir.


Herpes: Dudaklarda veya genital organ kenarlarında virüsten dolayı oluşan herpes yani uçuk tedavisinde oldukça etkileri görülmektedir. Sabah ve akşam duruladığınız bölgeye çok ince bir tabaka halinde süreceğimiz çay ağacı yağı, antiseptik özelliği sayesinde virüslü bölgeyi temizleyecek ve iyileşmesini tetikleyecektir.

Çıban: Burada dikkat etmemiz gereken şey, çıban daha olgunlaşmadan, yağın sürülmesi gerekmektedir. Çıban oluşan bölgeyi temizledikten sonra uygulanmalıdır.


Çay Ağacı Yağının Böcek ve Sinek Sokmalarında Kullanımı


Bir damla yağ haşerenin soktuğu yere uygulanır ve burası hafifçe ovulur. Antiseptik özelliği ile sokma veya ısırma nedeniyle meydana gelen bakterileri yok etmiş olacak ve ısırılan bölgenin iyileşmesini yarayacaktır.

Ayak mantarları: Ayaklar iyice yıkandıktan ve kurulandıktan sonra, mantar olan bölgeye çay ağacı yağı uygulanır ve bir süre yere basmadan beklenir. Ayaklarınızı koyduğunuz suyun içine de damlatabilirsiniz, mantar ya da diğer olası enfeksiyonlara yakalanma riskiniz ciddi derecede düşmüş olacak.



Çay Ağacı Yağının Diğer  Yararları 



Tırnak batmaları: Tırnak batmasından kaynaklı tırnağın kenarında iltihaplanma yaşanır. Bu bölgeye gerçekleştirilecek cerrahi müdahale ile yani batan tırnağı, ya tam ya da kısmen çıkarmaktır. Bu gibi rahatsızlıklarda da çay ağacı yağına başvurabilirsiniz.


Ağızdaki iltihaplar: Diş eti sorunları, takma dişlerin temizliği, gargara için harika bir antiseptiktir. Suyla seyreltilmiş çay ağacı yağını diş temizliğinizde rahatça kullanabilirsiniz.


Siğil tedavisinde: Elde ya da ayakta çıkan siğillere bire bir uygulamak siğilleri kurutur.


Deodorant: Mentollü kokusu ile sizi hem rahatlatır hemde bakterilerden arındırmış olur.

Yazımızın siz değerli okuyucularımıza yararlı olduğunu düşünüyoruz. Konuyla alakalı olarak daha fazla bilgi için '' Çay Ağacı Yağı '' yazımıza bakabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder