11 Mart 2019 Pazartesi

Bacaklarda Batık

Batıkların oluşması, nizami yapılmayan ağda ve epilasyondan kaynaklanmaktadır. Ağda ve elektrikli epilasyondan doğru yaşanan batıklar, estetik olarak da bacak güzelliğine negatif etkide bulunurlar. Batıklar, iyi gelecek herhangi bir uygulama yapmadığınızda bacaklarda iltihaba neden olarak leke oluşturabilirler. Batıkların yaşanmasının en önemli nedeni yukarıda da bahsettiğim üzere elektrikli epilasyon aletleri ve jiletlerdir. Epilasyon aletleri istenmeyen kılları tek ve olması gereken yönde değil her yöne doğru çekerek alır ve üst üste jilet ile istenmeyen tüyleri almak da ciltte tahrişe neden olarak batık oluşumuna yol açar. Batıkların meydana gelmesi de sivilceye benzemektedir. Herkeste yaşanacak diye bir şey yoktur ancak kişinin cilt yapısı ile doğrudan ilişkilidir.

Batıklar

Bacaklarda Batık
Özellikle bacaklarda batıkların yaşanmasının esas sebebi tüy alımı sırasında yanlış bir şeyler yapılmış olmasıdır. Hassas cilt yapısına sahip olanlar için epilasyonların oldukça dikkatli uygulanması gerekmektedir. Dikkatli olunmadığı durumlarda yaralanma ve batık problemi sıkça yaşanmaktadır.

Batıklar, tüy köklerinde kızarıklıklara yol açıp daha sonra iltihaplanma sonucunu meydana getirmektedir. Kötü bir görüntünün ötesinde can yakıcı bir duruma yol açan kızarıklıklar, kimi zaman izlere neden olabilmektedir. Tüy kökleri, kıl yapısı gibi detayların önem arz ettiği batıklarda yavaş ve bilinçle gerçekleştirilen tekniklerle sorun ortadan kaldırılmaktadır. Bunun ötesinde sert ve yanlış uygulanan bir yöntem cildinizin daha büyük sorunlarla mücadele etmesine yol açabilir.

Batıklara Ne İyi Gelir


Bacaklarda yaşanan batıkları ortadan  için en etkili yöntemlerin başında batık olan alana kese atmaktır. Özellikle kuru kese uygulaması daha hızlı etkilere neden olur. Hassas ve kızarık yaşanan bir cilt tipiniz varsa bu yöntem çok da tavsiye edilmemektedir. Fakat bu uygulamayı gerçekleştirmeden önce duşa girmek cildi de yumuşatacağından kaynaklı daha az problemli olacaktır.


Ponza taşı ile dairesel hareketler gerçekleştirerek bacakta var olan batıkları yok edebilirsiniz. Bacakta var olan ölü deriyi vücuttan atmak için oldukça etkili bir uygulamadır. Fazla baskı uygulamadan naif hareketler ile ovalamak işe yarayacaktır. Bacak bölgesinde yada genital bölgede var olan istenmeyen kılları almadan önce nemlendirici yağlar sürmek tüylerin yumuşamasına yardımcı olacak ve tüyleri almadan evvel badem yağı, susam yağı, gül yağı vb. nemlendirici yağları mutlaka kullanmalısınız.
Ağdadan sonra bacaklara ve genital bölgeye kesinlikle nemlendirici krem sürmeyi unutmayınız. Hem batıkların yaşanmasını önler hemde tahrişi önleme noktasında oldukça etkilidir.

Doğal Batık Tedavisi


Papatya, batıların tedavisi noktasında kullanılan ve oldukça yararlı olabilecek anti-inflamatuar ve yatıştırıcı özellikleri barındıran bir bitkidir. Doğrudan cildinize uygulamanız durumunda, gözeneklerin açılması noktasında etkilidir ve saçın yüzeyden kolayca çıkmasına yardımcı olur. Bu uygulamayı gerçekleştirmek için gerekli olan malzemeler de oldukça kolay bulunabilen malzemelerdir: 2 yemek kaşığı kuru papatya çiçeği (20 g), 1/2 bardak su. Uygulaması da şu şekildedir; iki yemek kaşığı papatyayı kaynayan suyun içine atın ve 5-10 dakika yavaş yavaş suyumuz soğusun. Vücudu yakmayacak bir sıcaklığa ulaştığı zaman, temiz bir bezi nemlendirip etkilenen alana uygulama yapın. Batıklar yok oluncaya kadar bu uygulamayı günde iki ya da üç defa yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder