2 Aralık 2019 Pazartesi

Nasır Geçirme

Nasır genellikle ayaklarda yaşanan fakat vücudumuzun tüm bölgelerinde oluşabilecek sert bir katman oluşma halidir. Özellikle ayaklarda oluşan nasır kişiyi oldukça rahatsız etmektedir ve yaşam kalitesini olumsuz bağlamda etkiler. Nasırı tüm yöntemleri denemeye rağmen bir türlü geçiremiyorsanız size aktaracağım nasırı 1 günde geçiren yöntemleri uygulayabilirsiniz. Nasır için birçok doğal ve bitkisel tedavileri denenmesine rağmen bir türlü kurtulamıyorsanız, sizlere aktardığım tecrübeyle sabit ve oldukça memnun kalınmış olan doğal tedavi yöntemler işinize yarayabilir. Bende bu yazımda nasır geçirme yöntemleri nelerdir, nasıl uygulanır, nasır geçirme duası, nasır için domates etkili bir yöntem midir, nasır tedavi edilir mi gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Nasır Nedenleri

Nasırın oluşmasının bir çok sebebi bulunmaktadır. Herkes bu sorunu hayatının bir döneminde yaşamaktadır. Dar bir ayakkabı giyinmek herkesin yaşayabileceği ayak serçe parmakta nasıra yol açabilir örneğin. Veya herkes öğrencilik döneminde parmağının kalem tuttuğu köşesinin nasırlaştığını fark etmiştir. Bu noktada nasırın nedenleri üç aşağı beş yukarı herkes tarafından tahmin edilmektedir.
Yaygın şekilde ayaklarda gözlemlenen nasırın esas nedeni ayak sağlığına uygun olmayan ayakkabılardır. Bununla beraber sık şekilde yüksek topuklu ve rahatsız ayakkabıların giyilmesi, giyilen ayakkabının ayağın boyutuna uygun olmaması ve bir yerinden ayağı vurması da nasır oluşumuna yol açabilecek faktörlerdendir. Gün içinde ayakları ayakkabı içinde uzun saatler boyunca kalan ve terleyen kişilerde de sıklıkla nasır oluşumu gözlenmektedir. Ayakkabı faktörünün dışında uzun süre boyunca çıplak ayakla yürüyen, bundan dolayı ayakları sürtünmeye ve kuruluğa maruz kalan kişilerde de nasır oluşma ihtimali çok yüksektir. Nasır sorununun oluşumuna yol açan diğer faktörler ise; ayağın belli bir bölümünde sürekli şekilde baskıya maruz kalması, ayağa giyilen yada takılan aksesuarların ayağa sürtmesi, yürüme şeklindeki bozukluklardır.
Tabi ki yalnızca ayaklarda nasır oluşmaz. Yukarıda da belirttiğim gibi tüm cildimizde nasır oluşabilir. Ancak en sık karşılaşılan bölgeler eller ve özellikle ayaklardır.

Domates ile Nasır Geçirme


Domates ile nasır tedavisi uygulaması, bitkisel uygulamaları arasında en popüleridir. Domatesin asidik yapısından dolayı ölü derinin yumuşamasına ve kaldırılmasına yardımcı olmaktadır. Domates püre haline getirilir ve sonra elde edilen püre nasırlı alana sağlıklı deriye teması önlenerek sarılır. Bir gece uygulama gerçekleştirilir ve sabah yumuşamış deri törpülenir. Nasır tam olarak ortadan kalkana kadar bu küre devam edilir.
Domatesin bu bağlamda içeriği etkilidir. Tahmin edersiniz ki nemli herhangi bir malzemeyi de bir gece cildimize uygulasak orada da yumuşama olur fakat domates, asidik içeriği ile sadece yumuşamaya değil ufak çaplı soyulmaya da neden olmaktadır.

Beyaz Sirkesi ile Nasır Tedavisi


Beyaz sirke nasırların tedavisi noktasında uygulanan farklı bir doğal malzemedir. İşe yararlılığı test edilen ve onaylanan bu ilaç içinde bulunan yüksek asit ile cildin yumuşaması hedeflenmektedir. Esasında çalışma disiplini yine domatese benzer. Beyaz sirke ile mantar enfeksiyonu gibi sorun yaşayan bireylerinde kullanılması önerilmektedir. Ayakların enfeksiyon riskini azaltan bu ilaç ile yaşamınızı daha kaliteli bir hale getirmek mümkündür. Uyumadan evvel bir bardak içerisine bardağın üçte biri kadar sirke karıştırmayı ve bu seyreltilmiş sirkeyi nasırlı bölgeye uygulayarak yumuşaması sağlanmaktadır. Bu işlemi tamamlandığında sabah kalkıldığı zaman ponza taşı yada tırnak törpüsü yardımı ile yaşanan kalıntıları dökmek muhtemeldir. Nasır var olan bölgeyi nemli tutmak noktasında bu bölgeye zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı sürmekte fayda bulunur. Bu işlemi nasır tamamen yok olana kadar her gün yapılması gerekmektedir.

Nasır Ameliyatı


Nasır ameliyatı, yalnızca normal tedavi uygulamaları ve önlemler başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra düşünülmesi gerekir. Durumu çok da şiddetli değilse doktor, formüle edilmiş bant ve kremlerin kullanımı önerilmektedir. Çoğu zaman cerrahi müdahalenin problemi tamamen ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu düşünülse bile bu yalnızca porokeratoz durumunda (kemik çıkıntısı sebebiyle lezyonların yaşanması durumlarda) mümkündür. Ameliyat genellikle, cerrahi yöntemle nasırın alınması, kemiklerin kaldırılmasını, ekstra kemiklerin çıkarılmasını, kemik dikenlerinin çıkarılması yada tıraş edilmesini veya gevşek kemik parçalarını, basıncı absorbe eden kemik parçasının tamamen çıkarılmasını ve genel deformenin düzeltilmesini barındırmaktadır. Bu ameliyatların iyileşme periyodu genel olarak uygulanan ameliyat tipine bağlı olmaktadır. İyi gerçekleştirildiği taktirde nasırın çıkarılması başarılı bir biçimde gerçekleşir. Bununla beraber, baskının başka bir kemiğe kayması ve tekrar bir nasır oluşması riski her zaman bulunmaktadır. Ameliyat sonrası, nasır oluşumu riskini azaltmak adına, ortezlerin kullanılması önerilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder