6 Aralık 2019 Cuma

Sivilce İzi Tedavisi

Derin ve iltihaplı akneler iz bırakabiliyor. Skar yani yara izinin, oluşması hasar sonrası, cildin kendini yenilerken tamir ederken gerçekleşmesi halidir. Eğer yara yüzeysel ise cilt kendini tam olarak yenileyebilir. Fakat özellikle alt deriyi (dermis) etkilemektedir ve derin yaralarda iz oluşma ihtimali bulunuyor. Sivilce oluşumunda iltihaplı ve kızarık şişlikler cildi esneterek folikül duvarlarında (kıl kökü duvarında) yırtılmalara yol açar. Eğer yırtılma büyükse ve alt deri (dermis) zarar görürse akne izi meydana gelebilmektedir. Bende bu yazımda sivilce izi nedir, neden oluşur, neden olur, nasıl tedavi edilir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Sivilce Nedenleri


2 Aralık 2019 Pazartesi

Nasır Geçirme

Nasır genellikle ayaklarda yaşanan fakat vücudumuzun tüm bölgelerinde oluşabilecek sert bir katman oluşma halidir. Özellikle ayaklarda oluşan nasır kişiyi oldukça rahatsız etmektedir ve yaşam kalitesini olumsuz bağlamda etkiler. Nasırı tüm yöntemleri denemeye rağmen bir türlü geçiremiyorsanız size aktaracağım nasırı 1 günde geçiren yöntemleri uygulayabilirsiniz. Nasır için birçok doğal ve bitkisel tedavileri denenmesine rağmen bir türlü kurtulamıyorsanız, sizlere aktardığım tecrübeyle sabit ve oldukça memnun kalınmış olan doğal tedavi yöntemler işinize yarayabilir. Bende bu yazımda nasır geçirme yöntemleri nelerdir, nasıl uygulanır, nasır geçirme duası, nasır için domates etkili bir yöntem midir, nasır tedavi edilir mi gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Nasır Nedenleri

Siğil Belirtileri

Genellikle sert kenarlar oluşur ve içi dışına göre daha yumuşak yapılıdır. Öte yandan, bazı siğil çeşitleri oldukça düz ve pürüzsüz de görünebilir. Siğillerin şekli çoğunlukla yuvarlak veya ovaldir ve boyutları 1-10 mm çapı arasında değişir. Oluşan bu lezyonları çevreleyen ciltten ayırt edilebilmektedir. Sağlıklı cilde oranlar daha açık ya da daha koyu kalabilmektedir. Renkleri beyazdan kahverengi-griye kadar değişiklik göstermektedir. Bende bu yazımda siğil belirtileri nelerdir, neden oluşur, nasıl tedavi edilir, neden olur, bulaşıcı mıdır gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Siğilin Özellikleri