24 Temmuz 2015 Cuma

E Vitamininin Cilde Faydaları


Siz değerli okurlar için e vitamini hakkında bir yazı hazırladım. E vitamini nedir , e vitamini ampul faydaları nelerdir , ne işe yarar , nasıl uygulanır ,cilde faydası var mıdır gibi sorularla makalemi zenginleştirdim. İyi okumalar dilerim.

E Vitamini

Alfa tokaferol formunda var olan e vitamini, yağda çözünebilen bir vitamindir. E vitamini yaşlanma karşıtı-anti aging - olarak işlem görebilir ve cilt kırışıklıkları yok etmeye yardımcıdır, cilde nem sağlar, en önemli özelliği cildin elastin ve kollejen liflerin direncini üst seviyeye çıkarır, elastin ve kollajen artışı sağladığından kaynaklı cilt çatlaklarına karşı oldukça etkilidir. Ayrıca E vitamini bacaklarınızdaki damar tıkanıklıklarına karşı kullanılabilir. Diğer yandan E vitamini güneşin zararlı UV ışınlarına ve bu UV ışınlarının- UVA ve UVB- yaratacağı cilt lekelenmeleri, güneş lekeleri ve cilt hasarlarına karşı cildiniz korur. E vitamini de yağda çözünen bir vitamindir. E vitamini antioksidan maddelerin etkisi en yüksek olanıdır. 

22 Haziran 2015 Pazartesi

Cilt Bakımında A Vitamini Faydaları


Siz değerli okurlar için A Vitamini faydaları hakkında bir yazı hazırladım. A vitamini nedir , a vitaminiyle cilt bakımı , faydaları nelerdir , sivilcelere ve çatlaklara faydaları nelerdir sorularıyla makalemi destekledim. İyi okumalar dilerim. 

A Vitamini ve Cilt Bakımı



Cildimiz çevresel etkilere ve bunun yaratığı kirliliğe, güneşin UV ışınlarından etkilenmektedir. Bazı vitaminler epidermis ve dermisin günlük fonksiyonlarını düzenlemek için önemli olan bazı vitaminler topikal uygulamalar yoluyla derinin UV ile indüklenen hasardan korunmasına yardımcı olmaktadır.

A vitamini cildi bu zarar veren koşullardan korur ve bu olumsuzlukların meydana getirdiği etkilerin giderilmesini yönelik çalışır.Vücudumuzda büyük oranda karaciğerde var olan A vitaminin yetersizliği veya fazla tüketilmesi ciltte kuruluk, pütürlük gibi sorunlara yol açabilir. Retinoid adında ki sentetik a vitamini bileşikleri cilde direkt sürülerek akne, kırışıklık veya güneşe fazla maruz kalmaktan kaynaklanan cilt hasarları tedavisinde kullanılmaktadır. Cilt bakım kozmetiklerinin içerisinde sık sık a vitaminin adını görürüz, peki a vitamininin faydaları nelerdir. A vitamini ciltteki kolejen ve elastin dokularının etkinliğini artırarak ayrıca cilt yenilenmesine de katkı sağlar.

12 Şubat 2015 Perşembe

Nasır Tedavisi


Nasır aslında bir çeşit cildin kendini savunmasıdır
hassas bir duruma uğrayan cilt savunma olarak kendini sertleştirir ve hasara karşı kendini korur.Cildimiz basınç ve dolayısıyla bir sürtünmeye maruz kalırsa hızla ölü deri üreterek o bölgeyi savunmaya alır. Yani derimizin koruma amaçlı yaptığı bir hareket nasırın başlangıcıdır. Eğer bu aşamada basınç ve sürtünme devam ederse derimiz o bölgede nasır adı verilen cilt hastalığını oluşturur. İngilizce "callus" adı verilen nasıra tıp dilinde "keratoma" adı verilir. Daha çok ayak parmaklarında görülen "corn" denen hastalıkla sık sık karıştırılan nasır, eğer corn varsa ortası delikli ve oldukça acı veren bir tür hastalıktır.

Nasır


Nasır en çok ellerde görülmesine rağmen ellerde oluşan nasırlar yaşam koşullarını çok etkilemediği için genellikle insanlar ayak nasırlarını sorun ederler. Çünkü ayaklarda nasırlar parmak arasında çıkar ve tedavisi de sıkıntılıdır.

Nasırın tanımını yaptık peki bu nasır olan deri nasıl insanların canını yakıyor diye düşünebilirsiniz. Bunun temel sebebi ölü deri ve keratin tabakasının altında oluşan iltihaptır. Nasırların altındaki iltihaplı tabaka bir süre sonra oldukça can yakıcı bir hal alır. Çünkü ayağımızda çok fazla sinir ucu vardır ve nasırın altındaki iltihaplı tabaka bu sinir uçlarına basınç yapar ve bu da nasır acısı ismi verilen dayanılmaz acıya sebep olur.

17 Ocak 2015 Cumartesi

Ağaç Kavununun Faydaları

Siz değerli okurlar için ağaç kavunu faydaları hakkında bir yazı hazırladım. Ağaç kavunu nedir , faydaları nelerdir , nasıl tüketilir , neye yarar gibi sorularla makalemi destekledim. İyi okumalar dilerim.



Ağaç Kavunu Nedir?





Turunçgillerde incelenen ağaç kavunu; yaprakları mavimsi pembe bir ağaçtır. Turunçgiller içinde soğuğa en dayanıklı olan bitkidir. Ağaç kavunu yavaş büyüyen bir ağaçtır. 3 yaşına geldiğinde meyve alınır. Ağaç kavununun en ağır turunçgiller türüdür, meyvesinin 1-1.5 kilo, bazen 4.5 kiloya kadar ağırlaşabilir.


Meyvesinin boyu eninden büyüktür genelde 12-15 cm arasında değişim gösterir. Meyveler kaba dokulu, gevşek yapılı ve usaresi azdır. Kabuğu kalın, sert ve kokuludur. Dış kabuğu üzerinde pürüz ve çıkıntılar barındırır. Meyveler olgunlaştığında ağaç üzerinde kalmazlar, dökülürler.


Ağaç kavunu turunçgiller ailesindendir. Meyveleri buruşuk bir şekle sahip olan meyvesinin tadı limona yakındır. Yetişme alanı genelde sıcak bölgeler olan bu meyvenin mavimtırak ve pembe tonlarında yaprakları vardır. Çekirdeğinden, kabuğundan ve yaprağından faydalanılabilen çok yönlü bir bitkidir.

Dereotu ve Dereotunun Faydaları

Siz değerli okurlar için dereotu nedir , faydaları nelerdir konusunda bir yazı hazırladım. Makalemi dereotu nedir , faydaları nelerdir , nasıl tüketilir , neye yarar gibi sorularla destekledim. İyi okumalar dilerim.

Dereotu ve Dereotunun Faydaları
Dereotu Nedir?

Dereotu maydanozgiller familyasında incelenir. Gövdesi yeşil ya da mavi-yeşil renkli, yuvarlak kesitli, içi boş ve bir ana gövdeden dallara ayrılan yapıdadır. Hoş kokulu, narin yapılı, tüysü yaprakları bulunur.
Yaz ortalarında 20 cm. kadar genişlikte şemsiyeye benzer salkımlar oluşturarak açan sarımsı renkli, hoş kokulu minik çiçekleri bulunmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak yetişmektedir. Bir diğer adı da tere otu olan bu bitkinin yaprakları ipliğe benzer. Yüksekliği 35-70 cm arasındadır, çiçekleri sarı renktedir ve güzel kokusu vardır. Sabit ve uçucu yağlar, tanen, pektin, reçine içerisindeki maddelerdir.

Vanilya Cinsel Gücü Arttırır mı

Siz değerli okurlar için vanilya cinsel gücü arttırır mı konusunda bir yazı hazırladım. Makalemi vanilya nedir , vanilya bitkisi ne işe yarar , yararları nelerdir , cinsel gücü arttırır mı sorularıyla destekledim.İyi okumalar dilerim.

Vanilya Nedir?

Vanilya (Vanilla planifolia), Orchidaceae (salepgiller) ailesinden  birçok tropikal ülkelerde yetiştirilen, tırmanıcı gövdeli bir bitkidir.Vatanı Meksika, Madagaskar, Cava ve Antillerdir. Bitkinin yaprakları sapsız, yassı ve etlidir. Vanilyanın meyveleri 15–20 cm uzunlukta, yassı, iki uca doğru incelmiş, parlak siyahımsı renkli bir kapsüldür.Güzel bir kokusu vardır ve bu kokuyu vanilyaya veren vanilindir. Diğer bileşiklerden piperonal yağ içeriğini oluşturur.


Vanilya aslen bir bağ bitkisidir. Vanilya ekolojik olarak Güney Amerika'nın kuzeydoğusunda Meksika’nın Atlantik okyanusuna bakan tarafında yetiştirilmiştir. Vanilya önceleri tapınaklarda koku vermek veya kötü ruhları uzak tutmak adına kullanılırdı. Sonradan Meksikalılar Vanilyayı içeceklerine tat vermek amacı ile kullanmaya başladılar.

16 Ocak 2015 Cuma

Fesleğen ve Faydaları

Siz değerli okurlar için fesleğen ve faydaları başlıklı bir yazı hazırladım. Makalemi fesleğen nedir , faydaları nelerdir , nasıl tüketilir sorularıyla destekledim. İyi okumalar dilerim.

Fesleğen ve Faydaları
Fesleğen Nedir?

Fesleğen yıllık ve genellikle ılıman bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Yetişkin fesleğenlerin boyları genellikle 20 ile 60 cm arasında değişim gösterir. Anayurdu Güney Asya’dır. Ancak, Akdeniz havzası ülkeleri ile Türkiye’de Ege ve Akdeniz kıyı şeridinde rahatlıkla yetiştirilir.

Kare kesitli, boydan boya kabarık çizgili ve yeşil renkli gövdesi, bitki tabanına inildikçe kırmızılaşan bir yapısı vardır. Oval biçimli yaprakları kenarları dişli, sivri uçlu ve koyu yeşil renkli olur. Yaz sonunda açan çiçekleri beyaz, pembe ya da sarımsı beyaz rengindedir. Küçük tohumları koyu kahverengi ve gözyaşı biçimlidir .Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır.
Halk arasında adı reyhan diye de bilinen fesleğen, hoş kokan yapraklarıyla bilinirler. Özellikle ılıman bölgelerde rahatça yetişir ve beyaz veya pembe renk çiçekleri açan bir bitkidir.

Rokanın Faydaları

Siz değerli okurlar için sağlıklı olan her şey hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum.Bir süredir gerçekleştirdiğim sağlıklı beslenme adına araştırmalarımın sonucunda karşıma çıkan yararlı besinlerde biri de rokaydı. Roka nedir, rokanın faydaları nelerdir hakkında yazı hazırladım. İyi okumalar dilerim.

Roka Nedir?


Rokanın Faydaları ve Rokada Hangi Vitaminler BulunurTurpgiller familyasında incelenen sapı tüylü, 40 santimetre kadar boyunda bir bitkidir. Çiçekleri sapın uç kısmındadır.
Rengi beyaza çalar, üzeri mor damarlıdır. Çok kokuludur. Yaprakları almaşık dizilişlidir.
Kendisine has bir kokuya sahip olan roka içeriğinde hem bol miktarda C vitamini, hem de K ve P vitamini ile farklı mineralleri barındırır.



Hardal Bitkisi ve Hardalın Faydaları

Siz değerli okurlar için hardal bitkisi ve faydaları hakkında bir yazı hazırladım. Hardalın faydaları nelerdir sorularına cevap aradım. Bu yazı grubunda sağlıklı beslenme ve özellikle otsu bitkileri tercih ettim. Umarım sağlıklı ve yararlı bilgiler edinirsiniz. İyi okumalar.
Hardal Bitkisi ve Hardalın Faydaları
Hardal Nedir?

Hardal, turpgiller familyasından tohumları baharat olarak kullanılan sarı çiçekli otsu bir bitkidir. On kadar farklı türü olmasının yanında üç ana türü genelde baharat olarak bilinir ve kullanılır.

Bunlar: Beyaz, siyah ve kırmızı hardaldır. Kırmızı hardal Hint hardalı olarak da bilinir. Hardal bitkisinin meyvelerinden elde edilen hardal tohumundan, baharat ve ilaç olarak istifade edilmektedir. Yaprakları tüylü, sarı renkte çiçekleri olan ve boyu da 50 cm civarındadır. Kırmızı, siyah ve beyaz hardal dediğimiz 3 çeşidi vardır ama çeşitler arasında en çok kullanılanı siyah hardaldır.

İshal Hastalığı

Siz değerli okurlar için ishal hastalığının bebeklerde belirtileri üzerine bir inceleme gerçekleştirdim. İshal nedir , ishal belirtileri nelerdir, bebeklerde ve çocuklarda ishal nedeni gibi bir çok soruya cevap aradığım makalede elde ettiğimiz sonuçları siz değerli okurlarıma aktardım. Umarızm yararlanabileceğiniz bir yazı olmuştur. İyi okumalar.


İshal Hastalığı Nedir? 


İshal bağırsakların çoğunlukla yumuşak ve normaldekinden daha sulu dışkı çıkararak sık boşalması 

olarak kabaca tariflenir. Sindirim sistemine giren birçok mikroorganizma, bağırsaklarda iltihaplanmayaparak ishale yol açabilir. Uzun süren ishaller bedenin susuz kalmasına ve tuz ile besleyici maddelerin eksilmesine yol açar.

Güneş Alerjisi


Siz değerli okurlar için güneş alerjisi üzerine bir yazı hazırladım. Makalemi güneş alerjisi nedir, güneş alerjisinin nedenleri, güneş alerjisinin belirtileri ve tedavisi sorularıyla destekledim. İyi okumalar dilerim.

Güneş Alerjisi Nedir?

Güneş alerjisi güneş görüldüğü zaman ciltte kırmızı pembe arası ve kaşıntılı döküntülerle kendini belli eden bir rahatsızlıktır. Bazen güneş zehirlenmesi olarak da anılmakla birlite güneş alerjisi daha doğru bir tanımdır. Güneş alerjisi sonradan ortaya çıkabildiği gibi, bazı insanlarda da kalıtsal olarak gözlemlenir. Güneş alerjisi bulgu ve belirtileri, bazen başka bir faktörlele tetiklenebilir. Örneğin bir ilaç, bitkisel çay (sarı kantaron vb.) ya da o sırada tüketilen bir gıda (limon, yoğurt, pancar vb.) yiyerek tüketilen maddelerle, cilde sürülen kozmetikler, çeşitli yağlar, yoğurt, sirke, limon gibi maddeler ciltte reaksiyon oluşturarak güneş alerjisine neden olabilir.

Güneş Alerjisinin Nedenleri

Demirhindinin Faydaları



Siz değerli okurlar için demirhindinin faydaları hakkında bir yazı hazırladım. Makalemi demirhindi nedir, demirhindinin faydaları nelerdir sorularıyla destekledim ve elde ettiği cevaplarla bir makale oluşturdum. Demirhindi çok bilinmeyen bir besin olmasına rağmen oldukça faydalı bir bitkidir. İyi okumalar dileriz.


Demirhindi Nedir? 



Demirhindi çiçekleri, dalların ucunda sarı ya da kırmızımsı salkımlar halindedir.Yaprakları yem olarak kullanılır ve kaynatılarak içilen suyu solucan düşürücü olarak da başvurulur.Meyveleri tüketilebilir ve iç yumuşatıcıdır; ayrıca reçel ve içit yapımında da kullanılabilir.Görünüş itibariyle sarı-kırmızı salkımları olan demirhindinin meyvelerinin rengi koyu kırmızıdır ve hafif iç burkan bir lezzeti vardır. 20-25 metre boylarına kadar uzayan bu ağaç sıcak bölgelerde yetişmeye uygundur.

Defnenin Faydaları

Siz değerli okurlar için defnenin faydaları hakkında bir yazı hazırladım. Defnenin faydaları yazımı iki bölümde incelemek istedim. Öncelikle şu defne nedir sorusuna cevap aradım ardından yazımın asıl konusu olan defnenin faydalarını inceledim. İyi okumalar dilerim.

Defne Nedir ?

Defnenin FaydalarıDefne defnegiller familyasında incelenir.Defne yaz kış yaprağını dökmez. Ülkemizin Akdeniz
kıyıları başta olmak üzere Ege, Marmara ve Karadeniz kıyıları ile bu kıyıların iç kısımlarında yetişir. 6-8 metre'ye kadar uzayabilen defne, yuvarlak tepeli ve sık dallı olarak gelişir. 8-10 cm. uzunluktaki oval ve sert, üst yüzü parlak, kenarları dalga görünüşlü ve almaşık dizili koyu yeşil yaprakları vardır.

İlkbaharda açan sarımsı ya da yeşilimsi beyaz renkteki küçük çiçekleri olgunlaşınca rengi koyu mor, tek tohumlu ve etli meyveler halini alır. Bitkinin yuvarlak kesitli ve mor-kahverengi olan gövdesi, zamanla odunlaşır ve rengi griye evrilir Defne, gövde çelikleriyle çoğaltılır.

Ayrıca defneden sabun ve yağ ürünleri de elde edilir. Kışın yapraklarını dökmediği için defne ağacını her mevsim yapraklarının hoş kokusundan tanıyabiliriz. 7 metreye kadar boyu uzayan ve çiçekleri sarı olan bu bitkinin şifalı yapraklarından yeşil renkte bir yağ çıkarılır.

Siyah Noktalardan Kurtulmak için Doğal Formüller

Sizler için siyah nokta nedir, siyah noktadan kurtulmanın doğal formülleri nelerdir hakkında bir makale hazırladık. Aslında bu konu internet alanında çokça incelenen bir konudur.Fakat editörlerimiz bu konuyu farklı detaylarla inceledi. Umarız sizler için de yararlı bir yazı olmuştur. İyi okumalar.

Siyah Nokta Nedir ? 





Genel olarak “siyah nokta” denen komedon, çok sık yaşanan bir cilt problemidir. Bu da sivilce gibi deride bulunan yağ bezlerinden dolayı oluşur ve genel sağlığı bire bir etkilemez.

Siyah noktanın oluşmasının en önemli nedeni,bünyedeki yağ üretimi artışıdır. Ergenlik dönemindeki hormonal değişimler ve etkiler nedeniyle, yağ bezleri büyür ve yağ üretimi artar. Yağ bezlerinin oluşturduğu yağ, cilt gözeneklerinden atılması gerekir ama fazla üretilen bu yağ, gözeneklere ulaşan kanalları yoğunlaşmış yağ kütlesi nedeniyle tıkar. Tıkanmanın tam olduğu durumlarda komedona (sivilcenin ilk bulgusuna) rastlanır. Yani siyah nokta aslında sivilcenin başlangıcıdır denebilir.

Kekiğin Faydaları


Siz değerli okurlar için kekiğin faydaları nelerdir konusunda bir yazı hazırladım.Kekik nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir gibi sorularla makalemi desteklemeye çalıştım. Öncelikle kekik nedir sorusunu inceledim ardından faydalarına değindim. İyi okumalar.



Kekik Nedir ?





Ballıbabagiller familyasında inceleniyor kekik. Güneşli yerleri seven kekik, genellikle çorak topraklarda yetişen çok yıllık bir bitkidir. Kekiğin genel de boyu 15 - 40 cm arasındadır. Kekiğin yaprakları karşılıklı, bir sonraki ile ters, oval, eliptik veya yumurta şeklinde, koyu yeşil renkli sapsız veya kısa saplıdır.
Çiçekleri geriye doğru çan halindedir pembe, pembemsi kırmızı, eflatun veya pembemsi beyaz renktedir. Kökleri saçak şeklinde, gövdenin alt kısmı odunsu ve üst kısmı oldukça sık çatallıdır.

Ihlamur Çayı Gribe İyi Gelir Mi

Siz değerli okurlar için ıhlamur çayı gribe iyi gelir mi konusuna değindim. Yazımız ıhlamur nedir, ıhlamurun faydaları nelerdir, nasıl tüketilir gibi sorularla destekledim. Yazımız da ıhlamur nedir sorusu bağlamında, ıhlamurun faydaları noktasında çözümlendi herkese iyi okumalar.

Ihlamur Nedir ?

Ihlamurgiller familyasında incelenir. Haziran-ağustos ayları arasında beyazımsı-sari renkli, hoş kokulu çiçekler veren, yüksek boylu ağaçtır. Genellikle ormanlarda tabi olarak bulunursa da, süs ağacı olarak park ve bahçelerde de yetiştirilmektedir.Ihlamurun genel olarak yapısını tanımlamak gerekirse , yaprakları saplı, ucu sivri, kenarları dişli, taban kısımları kalp biçiminde, üst yüzü yeşil, alt yüzü beyazımsı yeşil ve tüylüdür. Çiçekleri en az üçü bir arada olmak üzere sarkık halde büyür-yetişirler. Çiçek örtüsü kayık seklinde, sarımsı-yeşil renklidir. Meyveleri küre şekilli ve tek tohumludur. Ihlamur ağacı filizden büyür. Azami bir sene yasar.

Isırgan Otunun Faydaları


Siz değerli okurlar için ısırgan otunun faydaları hakkında bir yazı hazırladım. Yazımı ısırgan otu nedir, ısırgan otunun faydaları nelerdir sorularına cevap aradım ve elde ettiiğim sonuçlar ışığında bir makale hazırladım Sizler de ısırgan otu nedir , ısırgan otunun ne gibi faydaları vardır diyorsanız yazımızı okumanızı öneriyoruz. İyi okumalar.




Isırgan Otu Nedir ?

Genellikle yılın mayıs-Ağustos ayları arasında çiçek açan, 20-100 cm boyunda, viranelik, yol kenarları ve duvar diplerinde bulunan bir senelik tek evcikli otsu bir bitkidir. Gövdeleri dik, 4 köşemsi, basit veya tabandan itibaren dallanmıştır.

Üzerinde yakıcı tüyleri bulunur. Yapraklar saplı, oval şekilli ve dişli kenarlı, üst tarafı koyu yeşil renkli ve parlak olup, yakıcı tüylerle kaplıdır. Erkek ve dişi çiçekler bir arada olmak üzere yaprakların koltuğunda uzunca saplı küçük durumlar teşkil ederler. Çiçek örtüsü 4 parçalıdır. Meyveleri esmer renkte ve fındıksıdır. Tohum, yağ ihtiva eden bir besi dokuya sahiptir.

Gribal Enfeksiyonlara İyi Gelen Bitki Çayları

Siz değerli okurlar için gribal enfeksiyonlara iyi gelen bitki çayları konusunda bir yazı hazırladım. Yazımı grip nedir, gribe iyi gelen bitki çayları nelerdir sorularıyla destekledim. Elde ettiğim yanıtlarla oluşturduğumuz bu makale tüm sorularınıza cevap niteliğindedir. Umarım siz de yeterli kadar faydalanabilirsiniz iyi okumalar.

Grip Nedir ?





Genellikle mevsimsel değişimlerde ve soğuk hava koşullarında meydana gelen grip, Influenza adı verilen bir virüs tarafından gerçekleştirilen, ani olarak 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır.

Gribal enfeksiyon özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp hastalığı akciğer hastalığı, böbrek hastalığı, şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerde çok daha ağır yaşanmaktadır ve ölüme kadar varılabilen ciddi sonuçlarala karşılaşılabilmektedir. Bu kadar ciddi tablolar yol açan grip, halk arasında çok sık olarak soğuk algınlığı ile karşılaştırılmaktadır.

Kavunun Faydaları Nelerdir

Siz değerli okurlar için kavunun faydaları nelerdir sorularına cevap aradım. Makalemi kavun nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir , neye yarar gibi sorularla destekledim. Kavun herkes tarafından çok sevilen sofralarımızdan eksik olmayan bir meyvedir. İyi okumalar dilerim.

Kavun Nedir ? 


İştah açıcı kokusu ile kavun tek yıllık bir bitkidir. Gövdesi tüylü bir bitkidir. Gövdesi tüylü, kolları 
sarılıcı ve yaprakları 5 lobludur. Kavun bitkisi iki tip çiçeğe sahiptir. Bunlar erkek çiçekler ile dişi çiçekler veya erselik çiçeklerdir. Erkek çiçekler ana kollar üzerinde, dişi veya erselik çiçekler ise yan kollar üzerinde bulunur. Kavunun çiçek tozlarının taşınmasında bal arıları önemli rol oynarlar. Kavun tarımı ülkemizde yoğun bir şekilde yapılmaktadır.


Doğal Taşların Faydaları Nelerdir

Doğal taşlardan bahsedeceğimiz yazımızda sizlere ; agat, aytaşı vekaplan gözü gibi şifalı taşların yararlarından bahsedeceğiz. Daha sonra burçlara göre doğal taşlar hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Doğal Taş Nedir ?

Eski dönemlerde daha çok renk ve desen ve şekilleriyle ilgilenilen doğal taşların artık neye iyi geldiği, hangi taşın hangi burca ait olduğu gibi ayrıntılar önem arz ediyor. Bunun sebebi de günümüzde sayısız derde şifa olan alternatif tıbbın popülaritesi. Aşk ve gücün sembolü olarak yüzyıllardır insanların ilgisini üstünde tutabilen doğal taşlar, stresten mide ağrısına kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor.


15 Ocak 2015 Perşembe

Hangi Bitkiler Ülsere İyi Gelir

Editörlerimiz sizler için ülser nedir, ülsere iyi gelen bitkiler nelerdir, midenin dostu bitkiler hangileridir sorularını araştırdı ve bu konuda ki araştırmaların ötesinde daha kapsamlı bir yazı oluşturduk.

Ülser Nedir? 


En başta ülser isminin kendisinden bahsedelim. Ülser, genel olarak yara kelimesine tekabül eder. Sindirim sistemimizi meydana getiren yemek borusu, mide, onikiparmak bağırsağı ve bağırsaklarda meydana gelen yaralara verilen addır. Derideki yaralara da ülser diyebiliriz.




Fakat burada bahsedilen sindirim kanalındaki ülserlerden bahsedilecektir. Bir de yine sindirim kanalında görülebilen ve sadece mukozanın yüzey kısmını ilgilendiren erozyonlar vardır ki, bunlar kısa zamanda ve iz bırakmadan iyileşirler.

Isırgan Otu Kansere İyi Gelir Mi

Editörlerimiz sizler için ısırgan otu nedir, ısırgan otu faydaları nelerdir sorularını sorarak yaptığı incelemeler sonucunda bir metin oluşturdular. Bu nokta da tüm soru işaretlerini gidermeyi amaçladığımızı belirtmek ister. iyi okumalar dileriz.

Isırgan Otu Nedir ?

Isırgan Otu Kansere İyi Gelir Mi



Son dönemde kanser rahatsızlığı neredeyse ısırgan otu ile birlikte konuşulur oldu, bu bağlamda ısırgan otunun adının geçmesi hiçte tesadüf değildir . Isırgan otu, yılın mayıs-ağustos ayları arasında çiçek açan, 20-100 cm boyunda, viranelik, yol kenarları ve duvar diplerinde bulunan bir senelik tek evcikli otsu bir bitkidir tanımı kabaca yapılabilir.

Isırgan otunun gövdesi dik, 4 köşemsi, basit veya tabandan itibaren dallanmış bir yapısı vardır. Üzerinde yakıcı tüyleri bulunur. Yapraklar saplı, oval şekilli ve dişli kenarlı, üst tarafı koyu yeşil renkli ve parlak olup, yakıcı tüylerle kaplıdır. Erkek ve dişi çiçekler bir arada olmak üzere yaprakların koltuğunda uzunca saplı küçük durumlar oluşturur. Çiçek örtüsü 4 parçalıdır. Meyveleri esmer renkte ve fındıksıdır. Tohum, yağ ihtiva eden bir besi dokuya sahiptir.

Kiraz Hangi Hastalıklara İyi Gelir

Kiraz Hangi Hastalıklara İyi Gelir
Editörlerimiz sizler için kirazın yapısını ve kirazın faydalarını etraflıca araştırdı. Elde ettikleri
sonuçları özet haline getirdiler ve bu yazıyı oluşturdular. Umarız konu hakkında yeterli bilgileri sizlere ulaştırabilmişizdir. İyi okumalar.

Kiraz

Gülgiller ailesinde incelenen Latince ismi ‘Cerasus avium’ olan kirazın ana vatanı Kuzey Anadolu ve Güney Kafkasya olarak biliniyor. Kirazın ismini Giresun kentinden aldığı ayrıca belirtiliyor. Kirazın dünyaya hangi topraklardan yayıldığı konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.
Nisan mayıs aylarında, demet halinde pembemsi beyaz renkli çiçekler veren, kırmızı, etli ve sulu meyveleri olan ağaçtır , kiraz. Çiçekler etlenerek fındık büyüklüğünde Kiraz adı verilen meyveleri verirler meyveler, dallarda iki veya üçü bir arada demetler halinde gelişirler ve iyice kızarıp olgunlaşınca toplanır.

Fide kiraz ağacı ancak 5-6 yıl sonra meyve verir. Bir kiraz ağacı, 60-70 yıl kadar yaşayabilir. Bir ağaçtan ortalama olarak, 20-50 kg kadar meyve yetişir. Taze meyvesi az dayanır. mevsim sonu, bilhassa yağışlardan sonra kurtlanır.

Türkiye’de yetiştiği yerler: Marmara ve Ege bölgesinde. Memleketimizde geniş çapta kültürü yapılmaktadır. Uludağ, aşlama, napalyon, sultani, ballı ve ak kiraz gibi çeşitleri vardır.

Elma Çayı Zayıflatır mı

Editörlerimiz sizler için elma çayı nedir, elma çayının faydaları nelerdir sorularına cevap aradılar ve elde ettikleri sonuçlarla bu makaleyi hazırladılar. İyi okumalar dileriz.

Elma Çayı Nedir ?

Elma, besin değerinin dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkileriyle de ön plandadır. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımı olur, lifli olduğu için bağırsakları temizler, karaciğerinden şikayet edenler, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile elmadan yararlanabilirler.Elma yatıştırıcı, uyku vericidir, baş ağrılarına iyi gelir. Taze elma suyu cilde sürüldüğünde dokuları sağlamlaştırır ve teni güzelleştirir. İlkbaharda toplanan elma çiçekleri kurutularak sonbahar ve kış aylarında kaynatılır ve göğse ve öksürüğe iyi gelecek bir şurup elde edilir. Kurutulmuş elma parçalarından çay yapabileceğiniz gibi kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak tüketin isterseniz limon ve portakal koyarak çay olarak tüketebilirsiniz. Az ve sık yemek yeyince aç kalıp çok yemek yemekten kurtulabilirsiniz.

Alıçın Kalbe Faydaları

Editörlerimiz sizler için alıç nedir, alıcın faydaları nelerdir hakkında bir makale hazırladılar. 

Edindikleri detaylar çok çarpıcı ve kafada soru işareti bırakmayacak nitelikte.İyi okumalar dileriz.

Alıç Nedir ?

Alıç 10 metreye kadar yükselebilen, dikenli, beyaz veya pembe çiçekli bir ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, 1-3 tohumlu, esmer-kırmızı veya kırmızı renklidir. Hafif ekşimsi lezzetli meyveleri tüketilmektedir.Bitkiye çok güçlü antioksidant özellikler kazandıran flavonoid (flavonlar) bileşikleri açısından oldukça zengindir. Meyveleri olgunlaştığında kırmızı ve sarımsı bir renk alan, yuvarlak görünümlü alıç, süs bitkisi olarak da kullanıyor. Alıç, Türkiye’de, derelere bakan yamaçlarda, kayalık, taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde, ormanlarda ya da dağlık çevrelerde yetişiyor.

Bitkisel Antibiyotiklerin Faydaları




Bitkisel Antibiyotiklerin Faydaları
Siz değerli okurlar için bitkisel antibiyotikler , bağışıklık sistemini güçlendirme konularına

araştırmalar gerçekleştirdim. Ulaştığım sonuçlarla hazırladığım makale okunmaya değer.Şimdiden iyi okumalar dilerim.

Bitkisel Antibiyotikler

Bitkisel antibiyotikler, bakterilerin korkulu rüyası. Çünkü bakteriler doğal antibiyotiklere karşı bağışıklık oluşturamıyor ve bu bitkiler senelerce insan vücudunda faydalarını devam ettirebiliyorlar.

14 Ocak 2015 Çarşamba

Adaçayının Faydaları ve Kullanım Alanları


Adaçayının Faydaları ve Kullanım Alanları
Editörlerimiz sizler için adaçayı nedir, adaçayı faydaları nelerdir, ada çayı nasıl tüketilir sorularına
cevap aradı ve ulaştıkları çeşitli bilgileri derleyerek bir metin hazırladılar. Şimdiden İyi okumalar dileriz.

Adaçayı Nedir ?

Ada çayının bir diğer adı diş otudur. Ada çayının özellikle yapraklarından faydalanır. Bu yapraklardan ister taze ister kuru olarak yararlanabilirsiniz. Ülkemizde de ada çayının birçok çeşidi yetişir fakat içerik bakımından hepsi o kadar da zengin değildir. Ada çayının toplanma zamanı mayıs ve haziran ayıdır.

Ada çayının kurutulmuş yaprakları ve bu yapraklarla hazırlanmış faydalı karışımlar tüketilmektedir. Ballıbabagillerde incelenen ada çayı; özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ıtırlı bir bitkidir.30-75 cm. arasında boylanabilen adaçayı türleri, kışın yapraklarını dökmeyen, dayanıklı otsu ya da çalımsı bitkilerdir. Menekşeye benzeyen çiçekleri Haziran - Temmuz aylarında açar. Kare kesitli tüylü gövdesi, bitkinin ikinci yılında odunsulaşır.

Genellikle yakıcı kokusu olan gri-yeşil yaprakları, bazı türlerde kırmızı ve mor renklerde olabilir. Çift dudaklı, derin hazneli çiçekleri genelde mor-mavi renkli iken, seyrek olarak beyaz ya da pembe renkli çiçek açan türleri de vardır. Bitkinin minik tohumları koyu kahverengi ve yumurta biçimlidir. Genelde tohumuyla kendiliğinden çoğalan ada çayı bitkisi, istenirse gövdesiyle de üretilebilir.

Biberiyenin Faydaları ve Kullanımı

Editörlerimiz sizler için biberiye nedir, biberiyenin faydaları nelerdir, biberiye nasıl kullanılır hakkında bir yazı hazırladılar. Umarız sizler de bu çalışmadan yeteri kadar yararlanabilirsiniz. İyi okumalar.

Biberiye Nedir ?

Kuş dili olarak da adlandırılan biberiye Süs bitkisi olarak da yetiştiriliyor, biberiyenin yaprakları iğneyi anımsatır, kokuludur ve bu yapraklar yaz aylarında toplanıp kurutulur. Biberiye dünyanın birçok ülkesinde kültürü yapılmaktadır.
Başta Türkiye olmak üzere özellikle Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde 1500-1700 m yüksekliklere kadar yetişme ortamı vardır biberiyenin. Çok sayıda varyete ve forma sahiptir. Akdeniz havzası başta olmak üzere ılıman ve sıcak iklim bölgelerinde kültüre alınmıştır. Akdeniz ülkelerinde yabani olarak yani kendiliğinden yetişir. Yayıldığı ülkeler Portekiz, Yugoslavya, Fransa, İspanya, Tunus, Fas, Cezayir ve İtalya'dır.

Şifalı Bitkileri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Editörlerimiz sizler için şifalı bitkiler, şifalı bitkilerin özellikleri nelerdir sorularını sordu ve elde ettiği cevaplarla bir yazı hazırladık. İyi okumalar dileriz.

Şifalı Bitkiler




Şifalı bitkiler konusunda en büyük yanılgı aslında tüm bitkilerin yararlı olacağı düşüncesi. Yani genel de şöyle bir kanı var ''bitkisel olması yeterli'' ''bitkilerin hepsi zaten iyi gelir''.Bu düşünceler tamamen yanlıştır. Ne tüm bitkiler faydalıdır ne de tüm bitkiler herhangi bir probleminizi rast gele çözebilir. Her şeyin olduğu gibi şifalı otların da bir tüketilme biçimi ve miktarı bulunur. İşte uzmanlar elimizin altında bulunan bitkisel ürünleri tüketirken nelere dikkat etmemiz gerekiyor bizi uyarıyorlar.Unutulmamalıdır ki bitkisel ürünlerin kullanım alanı gün geçtikçe artıyor.

Melisa Çayı Sinirlere İyi Gelir mi


Melisa .ayı nedir , melisa çayının faydaları nelerdir sorularına gerçek anlamda eğildik ve elde ettiğimiz cevapları bir makale haline getirdik. Umarız sizin için faydalı bilgiler derlemişizdir. İyi okumalar.

Melisa Çayı  


Isırgan otunu andıran bir yapısı vardır Melisa bitkisinin, nane balsamı, mavi balsam, bal bitkisi, oğul otu ve tatlı balsam gibi bir çok isme sahip olmakla birlikte nanegiller familyasında incelenir.Akdeniz iklimine sahip ülkelerde park ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.Akdeniz ülkeleri ve Kuzey Amerika, İspanya ve Doğu Avrupa ülkelerinde kültürü yapılır. Tedavi amaçlı kullanılmak üzere yetiştirilir.Yayıldığı ülkeler; Fransa, Bulgaristan, Almanya, Romanya’dır. Ülkemizde ise İstanbul, Bursa, Ege ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak yetişmektedir. 3-5 metre yükseklikte soluk sarı veya beyazımtırak çiçekli,yaprakları ince ve yumuşak tüylü kenarları dişlidir şeklinde kabaca tariflenebilir.Yaprakları uzun olanları da vardır.Limon gibi kokan çok yıllık otsu bir bitkidir. Çiçeklerin tepe kısmı,yaprakları kurutularak kullanılır. Yağıda çıkarılır. Yapraklar çiçeklenmeden önce toplanır.Çünkü,kendine özgü limon kokusunun önemli bölümünü çiçek açtıktan sonra yitirir.İnce kıyılır. Gölgede kurutulur.Kokusu olmayan türleri tedavi amaçlı kullanılmaz. 

Çemen Otunun Faydaları ve Etkileri

Siz değerli okurlar için çemen nedir, çemen otunun faydaları nelerdir, çemen otu nasıl kullanılır sorularına cevap aradım ve elde ettiğim cevapları metinleştirdim. Şimdiden sizlere iyi okumalar dilerim.

Çemen Nedir



Çemen baklagiller familyasında incelenen bir ot türü bitkidir. Anayurdu Güney Avrupa ve Akdeniz havzası olarak bilinen çok yıllık otsu bitkidir. Yarım metreye kadar boylanabilen çemen otu ülkemizde yabani olarak yetiştiği gibi Orta ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetiştirilmektedir. Çemenin gövdesi açık yeşil renkli, yuvarlak kesitli, ince tüylü ve dallara ayrılan yapıdadır. Bitki uzunlamasına ve kimi zaman da yere yatarak gelişim gösterir.


Kenarları ince dişli ve oval biçimli üç yaprakcıktan meydana gelen yaprakları da açık yeşil renklidir. Sarımsı beyaz çiçekleri yaz ortasında açar. Bu çiçekler olgunlaşınca her biri 10-20 adet sarı-kahverengi minik tohum taşıyan tohum zarfına dönüşür. Bol güneşli yerleri; suyu iyi akıntılı, bitek ve alkalik toprakları seven çemen otu, tohumlarıyla kültürü yapılır. 

Bazı coğrafyalarda baharat olarak değerlendirilen bu tohumların bizdeki başlıca kullanım alanı pastırma imalatıdır. Türkiye'de tohumlar ezilip pastırmanın üzerine sürülen keskin kokulu “çemen” adlı macunun içine ana madde olarak katılır. Bazı yerlerde çemen otunun yaprakları salatalara eklenip çiğ olarak tüketildiği gibi, haşlanarak sebze olarak da tüketilir. Bir diğer adı da boy otu olan çemen otunun, tohumlarından çemen baharatı üretilir. Meyveleri fasulyeyi anımsatan bu otsu bitkinin çiçeklerinin rengi de hafif sarımsı bir beyazdır. Çemen Otunun içeriğinde sabit ve uçucu yağ, kolin, saponin, diosgenin,müsilaj ve alkaloitler mevcuttur. Çemen Otunun 

Ardıcın Faydaları ve Kullanım Alanları

Sizler için ardıç nedir, ardıcın faydaları nelerdir sorularına cevap aradım. Elde ettikleri sonuçları makale haline getirdim. Umarız sizler için kafanızda ki soruları çözebilecek bir yazı meydana getirdim. İyi okumalar dileriz.

Ardıç Nedir



Kozalaklılarda incelenen ardıç; 2-5 metre boyunda bir ağaçtır. Ardıç biçim olarak yaprakları ince, uzun, sivri ve güzel kokuludur . Meyveleri; siyah, parlak kozalak şeklindedir. Bunlara “Ardıç tohumu” adı da verilmektedir. Kasım ve Aralık aylarında toplanıp, kurutulur. Bir çok türü vardır. 


Hoş kokusu olan ardıç ağacının meyveleri siyah renklidir ve şekil olarak kozalağı anımsatır. 8-9 metre kadar uzayabilen bu ağacın 600 yıl civarında ömrü vardır. Ardıç tohumu olarak da adlandırılan meyveleri iyi bir C vitamini deposudur ve içeriğinde uçucu yağ, organik asitler, reçine, acı madde, glikoz ve sakaroz bulunur

Anasonun Faydaları

Siz değerli okurlar anasonu enine boyuna araştırdım. Anason nedir , anasonun faydaları nelerdir sorularını ayrıntılı biçimde irdeledim ve uzmanlardan edindiğim bilgiler ile internetten gerçekleştirdiğim araştırmalarla makalemi oluşturdum. Umarım siz değerli okuyucularım için de faydalı bir yazı olmuştur. İyi okumalar diliyoruz.

Anason Nedir 

Anasonun vatanı, Asya’dır. Maydanozgiller familyasında incelenen anason; yarım metre kadar yükseklikte bir bitkidir. Yaprakları yuvarlak veya böbrek biçimindedir. Çiçekleri beyazdır; meyveleri küçüktür. “Anason” denilen meyvelerinde “Anethol” vardır.


Kokulu ve yakıcı lezzeti vardır. Temmuz ve Ağustos aylarında hasat edilir. Görünüş itibariyle dalları çok, tüylü ve gövde kısmı dik bir bitkidir. Çiçekleri beyaz renkli olan anasonun yaprakları yuvarlak ve uzun saplıdır. Kırlarda bolca bulunduğu gibi bahçelerde de yetiştirilebilir. 

Çam Fıstığının Faydaları ve Kullanımı

Siz değerli okurlar için çam fıstığı nedir, çam fıstığının faydaları nelerdir, çam fıstığı nasıl kullanılır sorularını sordum.Elde ettiğim sonuçlarla bu makaleyi ince detaylarına kadar inceledim. Umarım akıcı ve içerik yönünden zengin bir yazı olmuştur. İyi okumalar.

Çam Fıstığı Nedir 



Çam fıstığı,(Pinus pinea) kozalaklarından çıkarılar sert kabukların kırılması sonucu elde edilen ve besin değeri oldukça yüksek bir besindir. Bütün Akdeniz ülkelerinden yetişen bu ağaç şemsiye görünümünde 20 m'ye boylanabilen geniş tepeli bir çam türüdür. Kozalak üretimi ancak çam ağacının 20 yaşından sonra mümkündür.


Çam fıstığı tüketilebilinir ve yüksek ticari değeri olan bir tohumdur. Türkiye'de Aydın, Muğla ile İzmir ili Bergama ilçesine bağlı Kozak yöresinde üretimi yapılmaktadır. Türk mutfağında pilav, dolma ve helvanın bir malzemesi olarak değerlendirilir. Kalori değeri yüksek, protein ve mineral açısından da zengin olan çam fıstığı oldukça besleyicidir. Fıstık çamının kozalaklarının içinden çıkarılarak elde edilir. 

Zerdeçalın Mideye Faydaları


Sizler için hazırladığım makalede zerdeçal nedir, zerdeçalın faydaları nelerdir sorularına cevap aradım ve elde ettiği sonuçlarla bir makale hazırladım. Umarızm sizler için faydalı bir makale olur , iyi okumalar.


Zerdeçal Nedir



Zencefilgiller familyasında incelenen zerdeçal boyuna yükselen, çok yıllık bir bitkidir. Yaprak sapları iki bölümden meydana gelir. Birinci kısmı gövdeyi saran kısım, ikinci kısım gövdeden ayrılan kısımdır ve takriben bir metre uzunluğundadır. Yaprakları 50-80cm uzunluğunda 20-40cm eninde oval şekilde, kenarları dalgalı, ortada ana damar ve ondan paralel olarak uzanan yan damarlardan meydana gelir. Zerdaçal koyu yeşil renklidir.

Çiçek sapı 10-20 cm uzunluğunda olup üzerinde altın sarısı veya sarı renkli üçlü taç yapraktan oluşur. Gerisi koni olup ortada bir döllenme tozluğu vardır ve sarı renklidir. Kökleri ana ve yan köklerden oluşur, ana kök yumru şeklinde, yan kökler parmak kalınlığında, yer elması şeklinde, dışı kahverengimsi içi sarı veya kırmızımsı sarı renktedir. Çiçekleri sarı, yaprakları büyük ve yapraklarının ucu da sivrice olan otsu bir bitki olarak tariflemek şarttır. İçeriğinde uçucu yağ, reçine ve kurkumin adlı bir maddeler bulunan zerdeçal yüzyıllardan beri varlığını sürdürür. 

13 Ocak 2015 Salı

Adam Otu Hangi Hastalıklara İyi Gelir

Sizler için Adam otu nedir, Adam otunun faydaları nelerdir sorularına cevap aradım. Elde ettikleri bilgilerle hazırladığım makale de konunun ayrıntılarına değindim.İyi okumalar dileriz.

Adam Otu




Patlıcangiller familyasında incelenen adam otu; geniş yapraklı, fena kokulu bir bitkidir. Morumsu çiçekleri olan, toprak üstünde yapraklı, kazık köklü, geniş kahverengi renkli, bazen bir bazen üç parçalı köklere sahip, koyu yeşil yapraklı ve küçük kırmızı bir elma gibi meyveleri olan bir otsu bitkidir. Kökü, insan şekline benzer. Akdeniz ülkelerinde, yurdumuzda bilhassa Antalya çevresinde kaya dipleri, boş sahalar ve ekilmemiş tarlalarda yetişme alanları vardır. Ayrıca Ege ve Güney Anadolu’da da yetişmektedir. 

Kebabenin Faydaları ve Karaciğere Etkisi

Siz okurlarımız için kebabe nedir, kebabenin faydaları nelerdir hakkında ayrıntılı bir çalışma gerçekleştirdim. Şimdiden iyi okumalar dileriz.

Kebabe


Kebabenin ana vatanı Endonezya ve Çin’dir. 8-10 metre boylanabilen kebabe ,ancak budanarak yarı boyda tutulan odunsu ve boğumlu gövdeli ,tırmanıcı çok yıllık ve çalımsı bir bitkidir.Üçgensi yaprağı bulunur kebabenin.8-15 cm uzunluğunda başak meydana getirir. Hafif etli meyveleri,önce yeşil ardından kırmızı olgunlaşırken de sararır.


Bunlar karabiber tanelerinden biraz daha küçük 4-5 mm çapında buruşuk görünümlü taneciklerdir. İştah açıcı sindirim kolaylaştırıcı,mikrop öldürücü etkileri vardır. Hindistan eriği de denir. Kebabiye de bir ismi olan bu bitki, boyu 1- 1.5 m olan bir ağaç meyvesidir. İçeriğinde uçucu ve sabit yağ, piperin ve kebabe asidi mevcuttur.

Mercimeğin Kalp ve Damar Hastalıklarına Faydaları

Sizler için Mercimeğin Kalp ve Damar Hastalıklarına Faydaları konusunda bir araştırma gerçekleştirdim. Makalemi mercimek nedir, mercimeğin faydaları nelerdir sorularıyla destekledim. Edindiğim cevaplarla hazırladığım makaleyi sizlere sunuyorum.İyi okumalar.

Mercimek


Türk mutfağının vazgeçilmez besinlerinden biri olan mercimek baklagiller familyasında incelenen 20-70 cm boylarında, yumuşak ve ince gövdeli, disk seklinde meyveleri olan, tek yıllık otsu bir sebze bitkisi. Mercimeğin zayıf ve ince bir kök sistemi vardır, kökü derinlere inmez. Gövdeleri narin olup, dallanır ve bu dallanma yan dallarda da devam eder. Bundan dolayıdır ki ana gövdesi belirgin değildir.


Tere Otunun Faydaları ve Tıbbi Etkileri


Sizler için hazırladığım makalede tere otu ve tere otunun faydaları hakkında bir araştırma gerçekleştirdim. Bu yazı da yapılan araştırmanın sonucunda elde ettiğim verileri derledim. İyi okumalar dilerim.

Tere Otu


Tere otu birçok kişinin dere otu ile karıştırdığı hatta varlığı ile yokluğu birçok kişi tarafından bilinmeyen bir bitkidir. Aslında isminden dolayı dere otu ile karıştırılır. İsim benzerliği olması bazı kişiler tarafından aynı bitki olduğunu düşündürmektedir. Fakat dere ile tere otu farklı bitki türleridir.Tere otu genellikle taze olarak tüketilir. Yaprak kısımları salatalarda, garnitürde ve yeri geldiğinde piyazda tercih edilir. Limon ve az miktarda zeytinyağı ile harika tatlar elde edilebilir. Tadı hafif acımtırak olan tere otunun çiçekleri beyaz ve mor tonlarında dır. Boyu 50 cm’yi bulan bu bitki A, C ve D vitaminleri, uçucu yağ ve glikozit içerir ve hem kalsiyum hem de demir yönünden oldukça yoğun bir içeriğe sahiptir. 

Tarçının Faydaları ve Kullanımı


Siz değerli okurlar için tarçın nedir, tarçının faydaları nelerdir, tarçın nasıl kullanılır konularını inceledim. Elde edilen bilgilerle hazırladığım bu makaleyi siz okurlarımızın bilgisine sunuyorum. İyi okumalar dilerim.

Tarçın



Tarçın, defnegiller familyasında incelenen bir bitkidir. Tarçının ana vatanı Güney ve Güneydoğu Asya 'dır, yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaç cinsi şeklinde kabaca tariflenebilir. Hoş bir kokusu olan tarçın Asya’da yetişen bir ağacın kabuklarından elde edilir. 

Mercanköşkün Faydaları ve Kullanımı


Sizler için mercan köşk nedir, mercan köşkün faydaları ve tıbbi etkileri, mercanköşk nasıl kullanılır hakkında bir yazı derledik. Umarız faydalı bilgileri akıcı bir şekilde siz sevgili okurlarımıza aktarabilmişizdir. İyi okumalar dileriz. 

Mercanköşk



Mercan köşkü bitkisi kullanımı çok eskilere dayanmakla birlikte eski Yunan'yada mutluluğun sembolü olarak da tarihsel bir simgedir.Mercanköşkü bitkisi ballıbabagiller familyasında incelenir. Akdeniz havzası bitkisidir. Çeşitli türleri ülkemizde de Trakya, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yabani olarak bulunur. Kayalık ve kurak yerlerde yaşayan, çalı görünüşlü, hoş kokulu bir bitkidir , mercanköşkü. Çalıyı andıran bir görüntüsü ve tüylü bir yapısı vardır. İçerisinde flavonlar, tanen, acı maddeler, glikozit ve C vitamini bulunur. 

Maydanozun Faydaları ve Böbreklere Etkisi


Sizler için maydanoz nedir, maydanozun faydaları nelerdir konusuna eğildim. Elde edilen verileri sizler için kapsamlı bir makale haline getirdi , uzmanlarımız. Umarız faydalı ve eksiksiz bir yazı olmuştur. İyi okumalar.


Maydanoz




Maydanozgillerde incelenen maydanoz, 50-80 cm uzunlukta, ufak yeşil yapraklı, hoş kokulu iki yıllık otsu bir bitki olarak kabaca tariflemek mümkün. Maydanozgiller (Umbellifera) familyasından, yaprakları iki pinnat parçalı, yarı çiçekli, iki yıllık otsu bitkidir. Ayrıca altı çizilmesi gereken nokta olarak maydanoz vücut için gerekli yağ ve kamfor ihtiva eden bir bitki. Oldukça faydalı olduğu bilinen maydanoz hem A, C, E ve K vitaminlerini hem de demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, kükürt ve fosfor minerallerini içerisinde barındırır. 

Kişnişin Faydaları ve Bağırsaklara Etkisi

Sizler için Kişniş nedir, Kişnişin faydaları nelerdir sorularına verilen bilimsel cevapları inceleyerek okuduğunuz makale oluşturdum. Editörlerimizin sizler için kişniş hakkında yaptıkları araştırmayı sizlerle paylaşıyoruz. İyi okumalar dileriz.

Kişniş



Maydanozgillerde incelenen kişniş,yaprakları maydanoza benzeyen kişniş bitkisinin kuru meyveleridir.Taze bibere benzer bir yapısı vardır.Turuncu renkte meyveleri taneyken çok pis kokar,ancak kurutulunca hoş bir koku halini alır ve insana ferahlık veren bir koku verir.Ülkemizde,Amerika ve Afrika’da çok yetiştirilir. Bir diğer ismi de kara kimyon olarak bilinen kişniş otu, rutubetli yerleri sever. 



Boyu 60 cm civarında olan kişniş, yumuşak ve tüysüz bir bitkidir, çiçekleri de pembe, beyaz renktedir. Kişnişin tohumları hem ilaç hem de baharat olarak değerlendirilir. Tohumlarının yanı sıra yaprak ve köklerinden de baharat olarak istifade edilir.Sabit ve uçucu yağlar, tanen, şekerler ve nişasta içerir. 

Limonun Faydaları ve İçindeki Vitaminler


Sizler için limon nedir, limonun faydaları nelerdir sorularına cevap aradım. Elde edilen sonuçları derlemek adına hazırladığım bu makaleyi siz okurlarımızla paylaşmak istedim. Umarım konu hakkında var olan soru işaretlerini çözen bir yazı olmuştur. İyi okumalar dilerim.


Yersiz Yurtsuzgillerden Bir Bitki Limon 



Limonun adını duyar duymaz yüzünüzün buruştuğunuzu görür gibiyim, evet yüzünüz buruşuyor çünkü limon vücuda enerji verir ve limon tüketerek sağlanan bu enerjinin yüzde oluşan buruşma hali, vücudunuza limon vasıtası ile aldığınız enerjinin yüzünüzden okunmasıdır diyebiliriz, aynı zamanda limon yıl boyunca büyüyen , bir bitkidir, bu ne demek oluyor , tükettiğiniz her limon ve akabinde buruşan her yüz; ana vatanı belli olmayan bir bitki yordamı ile yıl boyu süren enerji devinimidir. 



Limon kışın dahi yapraklarını dökmeyen küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesidir. Limonun anavatanı bilinmemektedir. Ilıman iklime sahip bütün memleketlerde kültür şekilleri yetiştirilen yaprak dökmeyen, uçucu yağ taşıyan bu küçük ağaçların meyveleri ülkemizde de çok sevilir. Ege ve Akdeniz gibi bölgelerde neredeyse her evin bahçesinde bir limon ağacı vardır. Meyve öncelikle suyu için kullanılır, eti ve kabuğu Aşçılık ve fırında pişirmede yararlanılır. Limon suyu yaklaşık % 5 asittir. pH değeri 2 ile 3 arasındadır. Kolaylıkla elde edilebilen asit bilimsel eğitim deneylerinde kullanılır. C, A ve B vitamini deposudur. 

Kırmızı Biberin Faydaları

Siz okurlarımız için kırmızı biber, kırmızı biberin faydaları hakkında bir makale oluşturdum. Kırmızı biber neredeyse her yemeğimize lezzet katan bir çeşnidir. Biz de sizler için günlük hayatımız da bu kadar çok kullandığımız kırmızı biber baharatının faydalarını sizlere ayrıntılı olarak aktarmak muradındayım. İyi okumalar dileriz.




Kırmızı Biber



Kırmızı biber sıcağı ve bol güneşi sever. 50 ye yakın çeşidi yetiştirilir. Tüm baharat türleri gibi kırmızı biber de kuru topraklarda daha iyi yetişir. Boyu 60 cm ye kadar boylanabilir, kazık köklü, 1 yıllık bir bitkidir. Yapraklarının büyük bölümü geniş mızrak biçimli, az bir bölümü de elips biçimli sivri uçludur. Üstleri yeşil - koyu yeşil, altları ise açık yeşildir.Olgunlaşarak kızarmış Yıllık biber (Capsicum annuum)’in kurutularak toz haline getirilmiş halidir şeklinde kaba bir tanım yanlış olmaz. Kendine has çok hafif bir kokusu vardır. Tadı acı ve yakıcıdır. Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden olan C vitamini deposu kırmızıbiber, P ve K vitaminlerini ayrıca kalsiyum ve magnezyum mineralleri de kırmızı biberin içinde vardır.

Safranın Faydaları

Sizler için safran nedir, safranın faydaları nelerdir sorularına cevap aradım. Elde ettikleri verileri metinleştirdiler. Şimdide iyi okumalar dileriz.

Safran Baharatı 

Asaletin simgesel rengi olan mor renginin en zarif tonlarını, adından da anlaşılacağı gibi zerafetle taşıyan Safran bitkisi Süzengiller familyasında incelenir; yurdumuzda da kültürü yapılan, 10-15 santimetre boyunda, çok yıllık otsu bir bitkidir. Etli, yuvarlak, kaidesi yassı, 4 santimetre kadar çapında, üstü esmer renkli ve zarımsı pullarla kaplı, alt tarafında da kök parçaları bulunan bir soğanı bulunur.Safranın yaprakları uzun ve koyu yeşil renkli biçimdedir ayrıca Çiçekleri de mor renklidir. Safranın çiçekleri sonbahar mevsiminde yapraklardan önce açar. Meyvesi kapsül şeklindedir ve Sonbahar aylarında meydana gelir. Tepeciklerinden elde edilen toz (safran); renk, tat ve koku verici olarak değerlendirilir. Çok değerli bir bitki olan ve safran bitkisinin tepeciklerin den elde edilen safran mor renkli ve hoş kokulu bitkidir. Ayrıca çok da değerlidir.