27 Aralık 2014 Cumartesi

Akut Böbrek Yetmezliği Tedavi Yöntemleri

Sizler için akut böbrek yetmezliği tedavisi hakkında bir yazı hazırladık.

Akut Böbrek Yetmezliği Nedir ?



İç Organlarımızdan olan böbreğin üstlenmiş olduğu fonksiyonlardaki ani azalmaya akut böbrek yetmezliği adı verilir. Sürekli meydana gelen kronik böbrek yetmezliğinden  farklı olarak daha çabuk tedavi edilir ve daha az tehlikelidir. 








Akut Böbrek Yetmezliği Tedavi



Eğer böylesi bir durumdan muzdarip iseniz yani Akut böbrek yetmezliği gibi bir durum söz konusu ise bu durum acil bir durumdur ve hastahaneye koşullarında tedavi edilmesi gerekir. Genellikle yoğun bakım destekleri sağlanır. Hastahanelerde genellikle kaybedilen sıvı, mineral dengesizliği bozukluğu tedavi edilir.



Böbreklerin kanlanması ve idrar süzmesinde yardımcı olacak destek tedaviler, ilaç tedavileri, serum tedavileri yapılır. Diyaliz tedavilerindeki gelişmelere rağmen akut böbrek yetmezliğinde ölüm oranları hala yüksek % 30-40 gibi seviyelerde devam etmektedir. Akut böbrek yetmezliği yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır. 

Konumuzla alakalı olarak '' Akut Böbrek Yetmezliği Nedenleri'' yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder