26 Aralık 2014 Cuma

MUSLUK SULARI CİLDE ZARAR VERİR

Herkesin bildiği gibi musluk suları sağlığa son derece zararlıdır. Artık herkes şişe suyu kullandığından kaynaklı musluk sularını bir tek cilt temizliğinde, el temizliğinde, ayak temizliğinde kullanmaktadır. Fakat musluk suları cilde de zarar vermektedir. Bizde sizlere musluk sularının cilde ne gibi zararlarının olduğuna dair bir yazı derledik. İyi okumalar dileriz. 

Musluk Sularının Cilde Zararları


Günlük su tüketiminin büyük çoğunluğunu oluşturan musluk suyu tüketiminin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini araştırdık, açığa çıkan sonuçlar üzerine sizler için bir makale hazırladık;
Su,canlıların temel yapı taşlarını oluşturan etmenlerden en önemlisi,Vücudumuzun yaklaşık olarak yüzde 70′i su, günlük tüketimde su kaynaklarının başında musluk suyu tüketimi yer alıyor,fakat musluk suyundan tükettiğimiz su saf değil.Musluk suyu muhtevasında kurşun, çinko, magnezyum ve demir gibi ağır metaller içerdiğini ve bu metallerin birbirlerini etkileyip zincirleme bir reaksiyon oluşturduklarını, bu durumun da ciltte meydana gelebilecek önemli hasarlara zemin hazırlamakla birlikte, oluşturdukları reaksiyonla cildinize kırışıklık, genişlemiş deri gözenekleri,kırışıklık,dokunun bağışıklık sistemini tahrip etmek gibi önemli zararlar veriyor. 

Şimdi sizlere, Musluk suyunun zararları, kökenleri ve sonuçları üzerine, aklınızda bulunmasında sizler için ciddi faydalar oluşturacak bilgiler sunalım;
Yukarı kısımda bahsettiğimiz bu ağır metaller cildinize oturduğu zaman, ciltte serbest radikal oluşumunu artırarak güneş hasarlarına neden olabiliyor. Aşırı şekilde güneş ışığına maruz kaldığınızda, cildinizde yanık ve tahriş oluşur. , “Bu durum ciltte ağır bir kollajen yıkım yaratır ve kırışıklığa neden olur” diyor.
Ağır metaller, ciltteki yağı etkileyerek gözeneklerin mumlanması sonucunda kapanmasına neden olur. Gözenekler kapanınca da siyah noktalar oluşur.

MAGNEZYUM SİVİLCE YAPAR


Suyun içindeki kalsiyum ve magnezyumu cilde en fazla zarar veren iki element olarak değerlendiren , bunların sivilce oluşumunda önemli rol oynadıklarını söylüyor.

Ağır Metallerin Cilde Etkisi


Cildinize en büyük zararı veren elementler suyun içindeki ağır metallerdir. Kırışıklık ve ince çizgilerin oluşmasına neden olurlar.

Sert Suyun Cilde Etkisi 


Su, çok fazla magnezyum ve kalsiyum içermesiyle methedilir; fakat bunlar cildinize ve saçınıza zarar verirler.

Tuz ve minerallerin Cilde Etkisi 

  • Doğal musluk suyunun dokusunda bulunan tuz ve mineraller bu sudan korkmanız için yeterli olabilir.
  • Klor, sudaki bakteriyi azaltmaya yardım etse de ‘rosacea’ gibi kızarıklık ve güneş yanıklarının oluşmasına ve artmasına neden olur.
  • En basit şekliyle su, filtreli ya da filtresiz olsun; demir, bakır, magnezyum ve çinko gibi ağır metaller içerir. Ciltteki serbest radikallerle işbirliği yapan bu metaller kollajen lifler için tehlike yaratır. Kollajen liflerin bozulmasıyla, ciltte kırışıklık ve ince çizgiler meydana gelir. Ama şelatörler ve bazı organik kompleksler cilde yerleşen ve gözeneklerinizi kapayan ağır metalleri etkisiz hale getirebilir. şelatörlerin detoks sınıfından olduğunu, cildi koruduğunu ve deride bulunan ağır metalleri yok edebileceğini söylüyor. Unutmayın ki; kullandığınız su filtrelenmiş dahi olsa içerisinde zararlı maddelerden izler taşır.
  • Saç bakımı hakkında daha nitelikli bir araştırmaya ihtiyaç duyuyor iseniz konunun daha kapsamlı bir şekilde ele alındığı şu linki ziyaret edebilirsiniz 
  • Günlük su tüketiminin büyük çoğunluğunu oluşturan musluk suyu tüketiminin cilt üzerindeki olumsuz etkileri üzerine sizler için hazırladığımız makalemiz burada sona ermektedir, umarız ki aradığınız doyuruculuğa uygun nitelikte bir makale olmuştur.
Konumuzla alakalı olarak aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder