26 Aralık 2014 Cuma

Böbrek Taşı Teşhisinde Uygulanacak Testler Nelerdir

Böbrek taşı teşhisi sırasında uygulanan testler nelerdir araştırdık bu konuyla ilgili sizler için bir yazı hazırladık. İyi okumalar dileriz. 

Böbrek Taşı Teşhisinde Testler




Böbrek ve idrar yolu taşlarının tanısında en sık kullanılan yöntem ultrasolografidir. Bu yöntem basit ve hızlıdır. Ancak ultrasonla idrar yollarındaki taşların çoğunu tesbit edebilmemize rağmen bunların yaklaşık %10-20 lik bölümünü ultrasonda göremiyoruz.Çünkü ultrasonla böbrek ve idrar kesesine yakın olan kısın dışındaki idrar kanalını görüntüleme şansı yoktur. Bu kısımlar ancak röntgen ışını ile görülebilir. Direk grafilerde ise taşların ancak %50-60 görülmektedir.Bazı taşlar röntgen ışınlarını geçirdiği için filmlerde çıkmıyor. Tomografi denilen görüntüleme yönteminde taşların %80 den fazlası tespit edilebilmektedir. Bu genellikle damardan ilaç verilmeden yapılmaktadır. Ancak şüphe olduğu durumlarda yine damardan ilaç verilerek idrar yolları görüntülendikten sonra daha kesin incelemeler yapmak mümkündür.




Böbrek taşı teşhisi sırasında uygulanan testler nelerdir, adlı yazımız burada sona eriyor umarız işinize yaramıştır.Konumuzla alakalı olarak aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder