30 Aralık 2014 Salı

Selülitten Kurtulmak İçin Öneriler


Selülit hakkında hazırladığımız yazımızda sizlere selülit yani portakal kabuğu görünümü veya süzme peynir görünümü denilen şeyin ne olduğunu aktaracağız. Ayrıca nedenlerinden ve tedavisinden bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 


Selülit Nedir


Selülit, bilinenin aksine sadece bir estetik kaygı değil, ciddi bir damar rahatsızlığıdır. Selülit, varis ve diğer birçok damar rahatsızlığı gibi günümüzde yaşam biçimimizdeki olumsuz davranışlar neticesinde artmaktadır. Selülit özellikle kadınlarda görülen ve adiposit adı verilen derialtı yağ hücre gruplarının kan ve lenfatik dolaşımı bozmasıyla oluşan bir yapıdır. Kan ve lenfatik dolaşımı etkilenen bölgede zaman içerisinde yağ hücre gruplarının arasında oluşan fibrotik bantlar deride çöküntülere ve portakal kabuğu görünümüne neden olur. 

Selülit Oluşumunun Sebepleri Nelerdir


Selülit çok tartışılan bir konudur. Sözcüğün çıkış yeri olan Fransa’da selülit tıp yönünden özgül bir durum olarak kabul edilmiştir. Selülit kaba etlerde ve kalça çevresinde toplanan bir tür yağlı doku demektir. Cilt portakal kabuğu gibi çukur çukur olur. vücudun o bölgesinde cilt yüzeyinin altı sertleşir. cildin esnekliği azalır. Selülit çoğu zaman şişmanlıkla ortaya çıkarsa da yalnız şişman kişilerde görülen bir durum değildir. Normal kilolu hatta normalden zayıf kişilerde de görülebilir. 


Kadınların bir çok sorununun sebebinde olduğu gibi hormonlar büyük rol sahibi. Menapoz, ergenlik, hamilelik gibi hormonların değişikliğe uğradığı dönemler genelde selülitin çıktığı dönemler olsa da ; 


  • Kişinin genetik yapısı,
  • Hormon bozuklukları,
  • Metabolizma hızı,
  • Dışkılama alışkanlığı,
  • İnce barsaktan yiyeceklerin geçiş hızı,
  • Dolaşım sistemi,
  • Bağ ve kollajen doku zayıflığı,
  • Kullanılan doğum kontrol ilaçları ve diğer bazı ilaçlar,
  • Stres, hareketsizlik, sigara, alkol, kola ve kahve.

Selülit Tedavisi



Selüliti önlemenin veya yok etmenin yöntemleri mevcuttur. Selülitin oluşmasına genellikle yetersiz bir süzme yöntemi de yol açabilir. Bu sebeple su ve artık maddeler dokularda toplanır. Bu nedenle uzmanlar her gün günde en az 8 bardak su içilmesini önermektedirler. 
Doktorların çoğu özel kremler ve masaj aletleri yerine selüliti gidermek için bazı egzersizler beden hareketlerinin yapılmasını önerirler. Egzersizler yaparak kasları güçlendirmek ve dolaşımı uyarmak kalçalardaki sarkık dokuların oluşumunu önler. Selülitten kurtulmak için yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.

Selülite Bitkisel Tedavi 


Selülit durumunda cilde yapılan doğal yağ masajları veya limon , elma sirkesi, zencefil, karanfil karışımları işe yaramaz görünümü yok etmez. Evet cildinizi rahatlatır selülitin büyümesini engeller fakat görünümü yok etmede daha ciddi tedaviler lazımdır. 

1 yorum:

  1. Güzel yöntemler önermişsiniz dediğiniz gibi su içmek oldukça etkili oluyor.

    YanıtlaSil