27 Aralık 2014 Cumartesi

Böbrek Naklini Gerektiren Durumlar

Sizler için böbrek nakli hakkında bir yazı hazırladık. Hangi durumlarda böbrek nakli gerekli olur ve işlem nasıl gerçekleşir üzerine bir yazı derledik. İyi okumalar dileriz. 


Böbrek Nakli 




Böbreklerinin verili görevleri bir bünyede sağlıklı koşullar altında yerine getirememesi durumunda canlı ya da ölmüş birinden alınan organın, böbrek yetmezliği olan bir hastaya nakledilmesine böbrek nakli adı verilir.Bu ameliyattan sonra hastalar bazı ilaçlar kullanır ve tamamen normal hayatına devam ederler. Yani eskisi gibi çalışabilirler, kadınlar çocuk doğurabilirler; ancak en önemlisi nakille birlikte 'hastaların yaşam süresi uzar'.

Böbrek Nakli Tehlikeli mi ? 


Ülkemizde böbrek nakli operasyonları başarıyla gerçekleştirilmektedir, kronik böbrek yetmezliğinin asıl tedavisi böbrek naklidir. Sağlıklı bir böbreğe kavuşulduktan sonra böbreğin tüm işlevleri geri kazanılmış olunur. Böbrek nakli oluncaya kadar hemodiyaliz ve periton diyalizi mutlaka devam ettirilmelidir.

Böbrek nakli böbrek yetmezliğinin her aşamasında yapılabilecek bir tedavi yöntemidir. Hemodiyaliz periton diyalizi birinci seçenek değildir. Böbrek yetmezliğinin son evresine girildiğinde direk böbrek nakli yapılması o hastanın yaşam süresini uzatma adına, daha konforlu yaşaması adına, daha kaliteli yaşaması adına yapılması tercih edilmesi gereken bir tedavi seçeneğidir.

Böbrek Transferi 



Ülkemizde böbrek transferi istenilen seviyelere henüz ulaşmış değildir. Mutlaka organ bağışlarının desteklenmesi ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesi gerekir. Yeterli organ bağışı olduğu zaman böbrek yetmezliği hastalıkları hemodiyaliz ve periton diyalizine bağlı sürdürdükleri hayattan kurtulmaları mümkündür.


Aktif yaşama, çalışma hayatına dönmeleri daha kolaydır. Bu yüzden organ bağışının ve organ nakillerinin, böbrek nakillerinin desteklenmesi ve halkın bilinçlendirilmesi birinci görev olmalıdır.

Önemli Bilgi :


Böbreklerinin yetmezliği noktasında bir takım hastalar, böbrek tacirleri böbrek mafyaları tarafından tuzağa düşürülmkete olup bu konuda çok ciddi bir alan oluşturulduğu son dönemlerde yayılan haberler vasıtası ile haberdar olmaktayız bu ve benzeri durumların adli vakalar tarafınca suç sayıldığı ve bu tür oluşum içinde olan kişi kurum ve yapılara itibar edilmesinin hem hukuksal açıdan doğurduğu ciddi durumlar ve hemde hasta olan kişinin sağlıksal açıdan akıbeti açısından itibar edilmemesine bu yolla bu türden gayrı meşru yollar vasıtası ile bu türden ilişkilere geçilmemesi geçildiği durumda çok ciddi cezai yaptırımların olduğunu belirtmele birlikte bu tür operasyonlarda çok ciddi sorunlu sağlık vakalarının oluştuğunuda bildirmekte fayda var.






Böbrek nakli yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.Konumuzla alakalı olarak '' Kronik Böbrek Yetmezliği Tedavi Yöntemleri'' yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder