27 Aralık 2014 Cumartesi

Kronik Böbrek Yetmezliğinin Sebepleri

Sizler için kronik böbrek yetmezliği hakkında bir yazı hazırladık. İyi okumalar dileriz. 



Kronik Böbrek Yetmezliği Sebepleri 



Kronik böbrek yetmezliğinin bazı Nedenlerini şu türden durumlar altında toplamak mümkündür; Böbreğin süzme görevi yapan bölümlerinde iltihap ve harabiyet, Böbreğin bazı bölümlerinin iltihabı, Böbreklere giden bazı damarların hasarı sonucu kan akımının azalması, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, böbrek kistleri. Böbrek yetmezliği, böbreklerin görevlerini tam olarak yerine getirememesi sonucu gelişir. Bunun en açık göstergesi hastanın kanında üre ve kreatinin gibi bazı zararlı maddelerin artmasıdır. 

Böbrek Yetmezliği Nasıl Meydana Gelmektedir ? 

Aniden başlayabilir (Akut böbrek yetmezliği): Saatler veya günler içinde çok hızlı ortaya çıkar. Böbrekte oluşan hasar genellikle eski haline döner. Diyaliz , yalnızca böbreklerin çalışmadığı zamanlarda gerekli olabilir.

Yıllar içerisinde sessizce gelişebilir (Kronik böbrek yetmezliği): Böbrekleri yavaş yavaş bozan ilerleyici bir hastalıktır. Bu durum yıllar boyu sürebilir. Hastalık çok ilerleyene kadar belirtileri görülmeyebilir.

Her iki durumda da böbrekler zararlı maddeleri dışarı atamadıkları için artık maddeler kanda birikerek birçok doku, organ ve sistemi etkilerler.



Kronik böbrek yetmezliği böbreğin süzme faaliyetlerini aylar yıllar içersinde yavaş yavaş yitirmesi ve bunun sonucunda mineral dengesinin bozulması yine böbreğin faaliyetlerinden olan hormon ve metebolizmayla ilgili dengelerin bozulmasıyla ortaya çıkan klinik bir tablodur.


Genellikle kronik hastalıkların seyrinde oluşur. Bunlar şeker hastalıkları en sık gördüğümüz şeker hastalıkları ve yüksek tansiyonun böbreğe bıraktığı hasarlardır. Bunun dışında böbrek iltihapları mikrobik enfeksiyon harici böbrek iltihapları kronik böbrek yetmezlikleri arasında sıklıkla görülür.


Böbrek yetmezliğinin sebepleri yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.Konumuzla alakalı olarak '' Kronik Börek Yetmezliğinde Beslenme ve Kronik Böbrek Yetmezliği Tedavisi' yazılarımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder