30 Aralık 2014 Salı

Alkol Zehirlenmesi


Alkol zehirlenmesi tüketimi ne kadar olursa olsun herkesin başına gelecek bir durumdur. Alkol zehirlenmesi durumu genelde sızma ile karıştırıldığı için siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmek ve kafa karışıklığını gidermek isteriz. Alkol zehirlenmesi hakkında aşağıdaki yazıda yeterli bilgileri bulacaksınız. İyi okumalar dileriz. 


Alkol Zehirlenmesi (intoksikasyonu) Nedir




Alkollü içkilerin çok fazla alınması, özellikle sinir sistemi üzerinde zehirli bir etki meydana getirir. Kişi genellikle tam bir baygınlık ve bilinçsizlik içine girer, hatta bazen ölüme kadar giden sonuçlarla karşılaşılır. Alkol zehirlenmesi, aldığımız alkol miktarının vücudunuzun işleyebileceğinden daha fazla olması ile oluşur. Alkol zehirlenmesi, anormal vücut değişikliklerine neden olabilir, düşünmek, hareket etmek ya da düzgün konuşmak mümkün olmayabilir. Teşhis etmek kolaydır. Mümkün olduğunca çabuk alkol zehirlenmesi tedavisinde semptomları hafifletmek daha ciddi sorunları önleme de önemlidir.


Alkol Zehirlenmesi Belirtileri


Kişi derin bir uyku içindedir. Kuvvetli ve sesli soluduğu halde nefesi gittikçe yüzeysel bir hal alır. Bununla beraber, şayet kollaps teşekkül etmemişse bir müddet sonra ağır ağır uyanabilir. İlk devrede yüz kızarık ve nemli olduğu halde sonradan soluk ve kuru bir hal alır. Nabız da başlangıçta kuvvetlidir. Fakat bir süre sonra hızlanır ve zayıflar. Bazen gözbebeklerinde genişlemeye rastlanmakla beraber, her ikisi de birbirine eşittir.


Alkol Zehirlenmesinde Ne Yapmalı

Eğer kişinin alkolden ileri gelen bir baygınlık içinde bulunduğuna inanıyorsanız kendisini sırt üstü yatırınız ve ayılmasını bekleyiniz.Şayet tamamen bayılmamış ve azçok kendini bilecek bir durumdaysa bir kusturucu madde içirerek kusturunuz. Bu şekilde daha kısa zaman da ayılmasına yardımcı etmiş olursunuz. Bundan sonra çar, kahve gibi herhangi bir uyarıcı içeriniz ve burnuna kolonya, amonyak gibi şeyler koklatınız. Bundan başka bir bardak suya damlatılacak birkaç damla amonyak da faydalı olabilir. Bütün bu önlemleri alırken hastanın sıcak tutulmasına özen gösteriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder