27 Aralık 2014 Cumartesi

Böbrek Yetmezliği Hangi Yaş Gruplarında Görülür

Sizler için böbrek yetmezliği hakkında bir yazı hazırladık.  İyi okumalar dileriz. 

Böbrek Yetmezliği



Böbreğin normalde yaptığı görevlerini eskiye oranla yerine getirememesine dolayısıyla çalışma faliyetindeki azalma sürecine kaybına böbrek yetmezliği denir, ve bu rahatsızlık yaş gurupları nispetinde aşağıdaki makalemizde belirttiğimiz gibidir. 




Böbrek Yetmezliği Hangi Yaş Gruplarında Görülür
 



Böbrek yetmezliğini her yaş grubunda yeni doğan döneminden ileri yaş grubuna kadar görmekteyiz. Yaş gruplarında farklı sebeplerde ortaya çıkmaktadır. Kadın ve erkek sıklığı açısından belirli bir ağırlık yok. Genelde eşit sıklıkta görülmektedir.


Bazı genetik hastalıklarda kadın cinsiyetin daha ağırlıklı olduğunu görürüz fakat bunlar genel böbrek hastalıklarında çok küçük bir oranı teşkil etmekteler. Genellikle eşlik eden şeker hastalığı yüksek tansiyon gibi hastalıklar böbrek hastalıklarının oluşmasında ana nedenlerin başında sayılabilir.


Özellikle tansiyon ve şeker kontrolü düzgün sağlanamayan hastalarda böbrek faaliyetlerinin yitimi erken evrelerde ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden bu hastaların takiplerini düzenli bir şekilde yaptırmaları sıvı diyet uygulamaları önerilir.


Böbrek yetmezliğinde yaş gurupları başlıklı yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder