31 Aralık 2014 Çarşamba

Omuz Çıkığı

Gayet sancılı bir şekilde meydana gelen çıkıklar hakkında hazırladığımız yazı dizimize omuz çıkığı hakkında bilgiler vererek devam ettiriyoruz. Sizlere omuz çıkığı belirtilerini ve omuz çıkığı tedavisini aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Omuz Çıkığı Nedir



Ellerin üzerine düşmekle veya kolun aşırı hareketlerinde omuz ekleminde çıkık oluşabilir. Bulgular iyi değerlendirilirse kolayca teşhis edilir.Omzunuz vücudunuzun en esnek eklemidir. Bir topu fırlatmak, sırtınızı kaşımak ve hemen hemen her yöne uzanabilmek, bu eklemle mümkün olabilmektedir. Ancak omuzun da yapabilecekleri sınırlıdır. Eklemin bazı kısımları zedelenirse omuz sağlamlığını kaybeder. Bu durumda hem hareket yeteneği kısıtlanır hem de ağrı ortaya çıkar. Ama merak etmeyin, doğru tedaviyle omzunuz yine eski sağlamlığını kazanabilir. 


Omuz Çıkığı Belirtileri


Omuzda ağrı ve şişlik Omuz başında çukurluk, apolet görünümü Normalde kol gövdeye yapıştığı halde, çıkık durumunda kol gövdeye yaklaştırılamaz. Normalde el, karşı taraf omuz üzerine değdirebildiği halde, çıkıklarda el, karşı taraf omuza götürülemez. Kol hareketlerinde azalma vardır. 

Omuz çıkığı, genellikle kol belirli pozisyonlara girdiği zaman, örneğin sırtınıza döndürdüğünüz zaman kendini belli eder. Bu belirtiler şunlardır: 
  • Omzunuzun yerinden çıkacağı endişesini duyarsınız. 
  • Özellikle kolun yukarı kaldırılmasıyla ağrı duyarsınız. 
  • Omuzda takılma, çıtlama ya da sürtünme gibi duyular oluşur. 
  • Omuzda güç azalması ve sertleşme olur. 

Omuz Çıkığı Tedavisi

Çıkık teşhis edilince düzeltilmeye çalışılmaz. Çıkık taraftaki kol, askıya alınıp derhal doktor yardımı sağlanmalı.
Konumuzla alakalı olarak '' Çene Çıkığı '' yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder