26 Aralık 2014 Cuma

Böbrek Taşlarının Yeniden Oluşma Riski Varmı

Böbrek taşının yeniden oluşum süreçlerini araştırdık, bu konu hakkında sizler için bir yazı hazırladık. Yazımızda böbrek taşı düşürürken sıkıntı yaşayan kişilerin tedavi olduklarından aynı durumu yaşayıp yaşamayacakları korkusuna cevap niteliğindedir. İyi okumalar dileriz. 

Böbrek Taşı Düşürme Tekrar Eder mi? 





Böbrek taşı rahatsızlığı gündelik yaşamda beslenme şekillerinde gösterilen hijyenik olma faktörü üzerinden belirlenen bir sonuç olması kaidesiyle belirirler, bu nedenle böbrek taşları %50 ihtimalle beş yıl içinde yeniden tekrarlamaktadır. be genel bir tablodur. Bunun dışında belirgin metabolik problemleri olan kişilerde yani alt yapısında belirgin metabolik bir hastalık bulunan kişilerde yeniden tekrarlaması yüksek ihtimaldir.Özellikle çocuklardaki metabolik problemlerde taşların nüksetme eylimi daha fazladır. Bu gibi durumlarda verilebiliyorsa koruyucu tedavi uygulanmalıdır. Burada önemli olan nokta taş oluşum riski fazla olan hastalarda ve sık nükseden hastalarda mutlaka düzenli ve belli aralarda kontrolün yapılmasıdır. Bu şekilde taş tespit edildiği zaman büyümeden tedavi edilebilir.Çok daha basit yöntemlerle tedavi edilebilir. Bunlar ilaç tedavileri olabilir bunun dışında taş kırma tedavisi olabilir ve daha endoskobik yöntemler olabilir. Çünkü taş hacim olarak büyüdüğü zaman sistemin üst kısmında olduğu zaman tedavisi daha da zorlaşmaktadır.

Sizler için hazırladığımız böbrek taşlarının yeniden oluşma riskleri üzerine konulu yazımız burada sona ermektedir yazımız umarız işinize yaramıştır.Konumuzla alakalı olarak aşağıdaki yazılarımızdan ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.  Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder