27 Aralık 2014 Cumartesi

Böbrek HastaLığı Tedavi Edilmezse Ne Olur


Sizler için böbrek hastalığı hakkında bir yazı hazırladık.  Böbrek hastalıkları hakkında kısa bilgiler verdikten sonra bu hastalıkların risklerinden bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Böbrek Hastalığı Nedir



Her bünyede her organın çeşitli sebepler ve çeşitli durumlar karşısında faaliyet alanlarında bir takım eksiklikler, bir takım azalmalar yada eskiye nispeten görevini yerine getirememeler vari vücudumuzdaki her organda olduğu gibi böbreklerimizin de bazı hastalıklara yakalanma riskleri vardır. Günümüzde en çok bilinen 6 adet böbrek hastalığı vardır. 




Böbrek Hastalıkları Nelerdir? 



Nefrit: Nefronların iltihaplanması sonucu oluşan bir hastalıktır. Bu hastalık böbrek yetmezliğinin oluşmasındaki en önemli sebeplerden birisidir.
Albumin: Böbreğimiz de bulunan idrar süzme kapsüllerinin tam randımanlı olarak çalışmamasından dolayı oluşan bir hastalıktır.
Böbrek Taşları: Kişide bulunan idrar yollarında oluşan iltihap sonucu eğer bir tıkanma olur ise, buradaki maddeler çökelerek vücudumuzda böbrek taşlarını oluşturmaktadır. Bunun sonucunda böbrek taşları da böbreğimiz de ciddi anlamda şiddetli ağrı ve kanamalara sebebiyet vermektedir. Bazen bu hastalıkta idrarın kanlı çıktığı da görülmüştür.
Üremi: Bu hastalık böbreğin yeterli derecede üreyi süzememesi sonucu oluşmaktadır. Bu hastalık kanda bulunan üre miktarı artması sonucu oluşmaktadır.
Böbrek Kanseri: Böbrek kanserinde orta yaş üzeri ve çocuk tümörü olmak üzere iki türlü tümör vardır. Orta yaş üzeri tümörüne “renal hücreli karsinom” denilmektedir. Çocuk tümörüne ise “Wilm’s tümörü” denilmektedir. Bu iki tümörün belirtisi ise, idrarın kanlı olması ve karnınızda oluşan sancılı ağrılardır. Eğer tümör erken teşhis edilirse tedavi şansı yüksektir.
Böbrek Yetmezliği: Kronik ve Akut böbrek yetmezliği olarak 2 gruba ayrılmaktadır. Kişideki böbreklerin tam olarak görevini yerine getirememesi sonucu bu hastalık ortaya çıkmaktadır. Bu hastalığın olup olmadığını, kanımızdaki kreatinin ve üre oranına baktırarak öğrenebiliriz.


Böbrek Hastalığı Riskleri 



Böbrek taşının en önemli riski idrar kanalını tıkayarak böbreğin çalışmasını fonksiyonunu bozabilmesidir. Genellikle ağrı yaptıkları için hasta doktora gidip bunun tedavisini görebilmektedir. Fakat bazen hiç ağrı yapmadan da taşlar idrar akımını engelleyerek böbreği tıkayabilirler ve belli bir süre içindede böbrek fonksiyonunu kalıcı olarak yitirilmesine neden olabilirler.


Yine taşlar genellikle bir enfeksiyon kaynağı olmaktadır. Hem bu taşların içinde bakteriler yerleşmektedir hemde taşın üzerinde bakteri kolonileri oluşmaktadır. Bu nedenle bu taşlar kronik enfeksiyonlara buna bağlı olarak idrar yollarında darlıklara ve başka problemlere de neden olabilmektedir.


Böbrek hastalığı tedavisi yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.Konumuzla alakalı olarak '' Kronik Böbrek Yetmezliği Nedenleri ve Akut Böbrek Yetmezliğine Neden Olan Unsurlar'' yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder