26 Aralık 2014 Cuma

Oturduğunuz Yerden Zayıflayın

Eğer kilo vermek adına spor yapmak zor geliyorsa ki günlük bir miktar yürümeniz sağlığınız için şart olan bir durumdur. Sizlere oturduğunuz yerden nasıl zayıflayacağınızı aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 




Oturduğunuz Yerden Nasıl Zayıflanır



Kilo almamıza neden olan yanlış beslenme davranışlarımız neler olduğuna değinerek konumuza başlayalım; Kilo almada yanlış ve sağlıksız yeme alışkanlıkları, hızlı yemek yemek, büyük lokmalar halinde yemek, az çiğnemek, Öğün atlamak, öğün aralarında devamlı atıştırmak. Üzüntülü ve sıkıntılı durumda soluğu buzdolabının önünde almak, akşam yemeğinden sonra,yatıncaya kadar bir şeyler yemeyi sürdürmek. Az su içmek, akşam eve gelince yemeğe kadar abur cubur atıştırmak. Masa başında geçirilen saatler, hareketsizlik, kısıtlı vakitlerde yenilen öğle yemekleri, düzensiz ve sağlıksız yiyecekler tüketmek gibi daha bir çok nedende ekleyebileceğimiz benzeri türden sebebler aşırı kilo almanın temel unsurları. 

Oturduğun Yerden Kilo Ver 

Tüm bu ve bunun dışında sıralanabilecek nedenlerden ötürü, oluşan ve sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olan, aşırı kilo problemlerden oturduğunuz yerden çözüme kavuşturabileceğiniz uygulandığında çözüm oluşturduğunu hem gözle hem hisle fark edebileceğiniz uygulama yöntemleri şöyledir :

  • Masa başında da egzersiz yapın; Özellikle masa başında çalışanların en büyük problemleri arasında yer alan bel ve boyun ağrıları stresli günlerde kendini daha fazla gösterir. Hem ağrılardan kurtulmak hem de metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olması için hareket etmek önemlidir.
  • Gün boyu hareketsiz, bilgisayar karşısında oturmak göz bozulmalarından kas rahatsızlıklarına, dolaşım bozukluklarından obeziteye kadar birçok rahatsızlığa neden olabilir. Çalışırken kendinizi işe kaptırıp masa başından kalkmayı unutuyorsanız, her saat başı için alarmınızı kurun. Böylece her saat başı çalan alarm ile ayağa kalıp az da olsa hareket edebilirsiniz.
  • Ofis diyeti sadece forma girmenizi değil, metabolizmanızı düzenleyerek verdiğiniz kiloları korumanızı da amaçlar. Günde 6 öğün beslenme, sağlıklı bir beslenme tarzıdır. Öğün aralarında ise 2–3 saat olmasına dikkat edilmesi gerekir. Ara öğünlerinizde meyve, ceviz, fındık gibi besinleri tercih edin. Şekerli ve hamur işi yiyeceklerden kaçının. Abur cubur atıştırmayın.
  • Vücudumuzun ortalama yüzde 50’sini oluşturan suyun, vücut dolaşımının sağlıklı olmasından toksinlerin atılmasına kadar birçok faydası var. Özellikle rejim yaparken daha çok özen gösterilen su içiminin sağlıklı bir yaşam için ihmal edilmemesi gerekir. 
  • Doğada bulunan bazı sebze ve meyveler metabolizmayı hızlandırırken yağ yakımına da yardımcı olur. Bu yiyecekler arasında kırmızı biber, greyfurt, ceviz, badem ve yeşil çay bulunuyor.
  • Gün içerisinde zamanın kısıtlı olması ya da daha az yemenin kilo vermeye yardımcı olacağı düşüncesi çoğu zaman öğün atlanmasına neden olur. Ancak bu inanılışın aksine diyet yapanlara az az ve sık sık yemek yemeleri önerilir.
  • Tuz tüketiminde sınır tanımazsanız, ileride yüksek tansiyon sorunu yaşama riskinizi arttırırsınız. Ayrıca gereğinden fazla tuz tüketimi, vücudunuzda su tutulmasına neden olur ve bedeninizde şişlik hissedersiniz.
  • Ne yediğinizden çok nasıl pişirilmiş yiyecekler yediğinize önem gösterin. Haşlanmış, buharda pişirilmiş yiyecekler kilo olmanıza engel olurken aynı zamanda da sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.
  • Çayı kesinlikle şekersiz içmeye ve yanında bisküvi, kek gibi şeyler tüketmemeye çalışın. Ayrıca yedikleriniz kadar içtikleriniz de kilo aldırır. Özellikle şekerli ve içinde katkı maddesi bulunan içecekler, meyve sularından kaçının.




Oturduğumuz yerden kilo problemine karşı çözüm üretmek üzere hazırladığımız makalemiz burada sona ermektedir, makalemiz umarız ki aradığınız doyuruculuğa uygun nitelikte bir makale olmuştur.Konumuzla alakalı olarak aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder