26 Aralık 2014 Cuma

Saç Problemlerini Çözemeyenler için, Çözüme yönelik Saç Bakımı


Saç problemleri ile baş edemeyenler için kalıcı çözüm önerileri üzerine bir araştırma yaptık, açığa çıkan sonuçlar üzerine sizler için bir makale hazırladık.

Saç Problemlerini Çözemeyenler İçin, Çözüme Yönelik Saç Bakımı



İnsan doğası, daha anlamlı, daha doyurucu yaşam biçimlerini, yaşamaya yönelik bir takım değişimleri hayatına sokmak ister. Bu değişim faktörlerinden biride, bedensel görüngü cazibesini artırıp, artan bu cazibe faktörü sayesinde istenilen yaşam biçimini ve ilişkilerini yaşamda yaşanır kılmaya yönelik, bir takım değişiklikleri zorunlu hale getirir. Saç bakımı bu zorunlu değişimlerin içerisinde yer alır.Saç bakımında uygulanabilir çözüm alternatiflerine başlamadan önce insan saçının genel yapısının neler olduğuna bir bakalım. Başımızda yer alan saçlarımızda, tek bir saç telinin kalınlığı 0.02mm - 0.04mm arasıdır. Sarışın bir kafa derisinde, kızıl veya koyu renkli olanlara nazaran daha çok saç teli bulunur. Bir saç teli, aynı kalınlıktaki demir kadar güçlüdür. Kafa derisinde ortalama 100.000 saç teli bulunur. Günde 40 ile 100 saç teli dökülmesi normaldir. Saç kökü, günde 0.35mm uzunluğunda saç teli üretir / iter. Bu da saç telinin yaklaşık olarak 1 ayda 1cm uzaması demektir. Uzama oranı kişiye, yaşa, diyete,vs. göre değişir. Sağlıklı bir saç telinin ömrü ortalama 2 - 6 yıldır. Saç teli ömrü, kişinin azami saç uzunluğunu belirler. Bel uzunluğu için yaklaşık 6 senelik saç teli ömrü gerekir, ki buna periyodik kırık aldırmalar dahildir. Saç teli ömrü 2 sene olanların bel uzunluğuna ulaşmaları mümkün değildir.

Saç Problemlerini Çözemeyenler Nasıl Bir Çözüm Uygulamalıdır




Sorunun çözümü için, ilk önce saçımızda yer alan problemin doğru belirlenmesi sorunu çözmeye giden yolun anahtarı olduğunu unutmamak gerekir. Saçınızdaki problemi belirledikten sonra, Sorunu ortadan kaldıracak birazdab belirteceğimiz başvuru yöntemlerden uygun olanını saçınıza bakım için uyguluyabilirsiniz.



Saç için doğru vitaminler önemlidir. A Vitamini eksikliği, saçları kırılganlaşır ve kepek oluşumunu arttırır. B1 veya B6 vitaminleri eksikliği, saç dökülmesine sebebiyet verir. C vitamini saç köklerini uyarır ve saç uzamasını ve saç tellerindeki pigment üretimini düzene sokar. B12 vitamini, saç köklerini besler.

Gündelik Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır



Kalitesiz ve pürüzlü dişlere sahip taraklar ve keskin kenarlı tokalar saç telinin dokusuna hasar verir. Böyle bir hasarda saç teli kolaylıkla kopabilir veya düğümlenmelere yol açabilir. Kırıklarelde sert fırçalama / tarama yüzünden olur, özellikle de saç ıslakken. Bununla birlikte saç teli, doğal elastikiyetini kaybedecek şekilde kuruduğunda da kırılabilir. Kırıklar zamanla iki yana açılır ve bu da saçın uzamasını sekteye uğratır.


Sert ve keskin her şey saça zarar verebilir. Saça karşı güç kullanmak da saça zarar verir. En basitinden, yandaki fotoğrafta basit bir saç lastiğiyle zarar gören bir saç teli görünüyor. Saç lastikleri saçaelde güç kullanılarak takılır ve bu gerilim saç tellerini deforme edebilir. En güzeli, küçük saç lastiklerinden ziyade,iş ve büyük saç bantları kullanmaktır. Saç tellerinin, orijinal hallerine dönmek gibi bir huyu vardır. Düz saçlara at kuyruğu yapılıp çözüldüğünde dalgalı olsa da, yıkandıktan sonra tekrar düzleşir. Gevşek bağlama usulleri, at kuyruğu, topuz ve diğer saç stilleri saça zarar vermez. Saç tellerine karşı güç kullanmayın yeter.


Konu saç bakımına geldiğinde saçları ipeğe benzetebiliriz. İpekli giysiler nasıl yıkanır? Çamaşır makinesine atıp, yüksek derecede ısıyla, en ucuz deterjanla, yüksek devirde, ve sıkma programında mı? Eğer böyle bir şey yaptıysanız sonuçlarını görmüşsünüzdür.




Saçları yıkamak için direkt musluk Suyu ısısı idealdir. Neden saçlar için Sıcak yerine soğuk Su idealdir? Çünkü sıcak su, kafa derisindeki doğal yağı eritir. Bu doğal yağ, saçı tararken veya fırçalarken tüm saç tellerine dağılır ve koruma ve parlaklık sağlar. Bırakın bu yağ kalsın. Jojoba yağı gibi ilave ürünler de iyidir ama asla kafa derisinin ürettiği orjinali gibi değildir.


Saç problemleri ile baş edemeyenler için kalıcı çözüm önerileri üzerine hazırlamış olduğumuz makalemiz burada sona ermektedir, umarız aradığınız nitelikte bir makale olmuştur. Saç problemlerinizi çözmek adına aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı takip etmeyi, beğenmeyi ve aklınızdaki soruları sormayı unutmayınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder