26 Aralık 2014 Cuma

Böbrek Taşında Uygulanan Cerrahi Yöntemler

Böbrek rahatsızlıklarında uygulanan cerrahi yöntemler üzerine araştırma yaptık, bu konu üzerine sizler için bir yazı hazırladık. İyi okumalar dileriz. 

Böbrek Taşında Cerrahi Yöntem 




Belli bir büyüklüğe kadar olan taşların önemli bir kısmı herhangi bir cerrahi müdahele gerekmeden düşürülebiliyor. Ancak düşmeyen yada taş kırılma yöntemi ile kırılamayan taşlar da cerrahi yöntem tercih ediliyor.Özellikle idrar kanalının alt kısmında oluşan idrar kesesine düşmeden o kanalı tıkayan yada orda takılan taşlarda endeskopi yöntemi çok sıklıkla kullanan yöntem burada uygulanır.

Böbreğin içindeki taşlarda ise iki cm büyük taşlarda genellikle tercih edilen yöntem endeskobik olarak cildi delerek dışardan böbreğin içine optik bir aletle girip taş orada kırıldıktan sonra parçalar oradan çıkarılıyor.


Daha ufak taşlarda ise aşağıda idrar yolundan yine optik bükülebilir bir aletle böbreğin içine kadar girip böbreğin içindeki taşları lazerle kırabiliyoruz.

Böbrek rahatsızlıklarında uygulana cerrahi yöntemler yazımız burada sona eriyor, umarız işinize yaramıştır.Konumuzla alakalı olarak '' Böbrek Taşı Tedavisinde Taş Nasıl Kırılır '' yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder