26 Aralık 2014 Cuma

Kanser Tedavisi

Kanser Tedavisi
Siz değerli okurlar için kanser tedavisi hakkında bir yazı hazırladım. Makalemi kanser tedavisi nedir , kanser nedir , radyoterapi nedir gibi sorularla destekledim. Kanser hastalıkları son dönemde sıkça karşımıza çıkan bir hastalıktır. Bu noktada kanserin tedavisini ve kanseri dikkatli şekilde incelemekte fayda var diye düşündüm. İyi okumalar dilerim.

Kanser Tedavisi

Tüm hastalıkların tedavilerinde ana görev vücudun bağışıklık sistemindedir. Bağışıklık sistemini zayıflatan durumların ortadan kaldırılması hastalıkların tedavi edilmesinde ilk aşamadır. Kanserli hücrelerin ne kadar ve nerelere metastaz yaptığını tesbit etmek olanaksız olduğundan kanser tedavisi gören hastaların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilerek bu yayılmış hücreleri yok etmesi arzu edilen bir durumdur. Kanser tedavisi onkoloji uzmanı doktorlar tarafından yapılır. Birçok merkezde onkoloji hastahaneleri mevcuttur. 

Kanser Tedavi Çeşitleri 


  • Radyoterapi 
  • Kemoterapi 
  • Cerrahi Tedavi 
  • Hormonal Tedavi 
  • Biyolojik Tedavi 
  • Alternatif Tedavi 



Cerrahi (Kanserli dokuyu ve çevresindeki invazyon riski taşıyan bir miktar sağlıklı dokuyu alıp çıkartmak. Bazı durumlarda kanserli dokuyu cerrahi müdahale ile çıkartmak imkansız olabilir. Bu durumda radyoterapi veya kemoterapi uygulanır.) Ancak unutmayınız ki size mucizeler vaad eden tedavi yöntemleri bilimsel değildir. Özellikle karşılığında yüksek para istenen sözde bitkisel vb. şeylere paranızı verip umut tüccarlarını zengin etmeyiniz. 


Radyoterapi


Radyoterapi (ışın) tedavisi (Uygun dozda ışın uygulayarak kanser hücrelerinin öldürülmesi) kemoterapi (kanser hücrelerini öldürmek üzere ilaçlar kullanılması alternatif tıp bağışıklık sistemini güç vermeyi, asıl tedaviye destek olmayı amaçlayan ancak marjinalliğe açık olması nedeniyle, güvenilirliği ve etkinliği kontrollü deneylerle ispatlanmamış ön-tıbbi yöntemlerdir. Alternatif Ön Müdahale Erken teşhis ve tedavi önemli olmasına rağmen, Radyoterapiye duyulan korku, veya diğer fobik nedenlerden dolayı doktorlarca olumlu bakılan diğer bireysel uygulamalar, cilt veya yüzeysel mukozadaki kanseroz, pre-kanseroz veya Aktinik keratoz safhalarında 3 cmden küçük küçük lezyonlara Antimitotik ve kortizon merhem ve ince uç lokal enjeksiyonları, Asetik asit veya bazende "yine" Dichloroacetic asit peelingi soyulması ile olumlu yanıt alındığı Oksijen ve asite karşı çok toleranssız olan kanser hücrelerinin nedeni olduğu karsinom vakalarında ilerlemeyi durdurabildiği tıp literatürüncede kabul görmüştür. 


Bundan başka kanser hücreleri glikoza saldırır ve beslenir, daha çok stresli ve oksijensiz kalmış durgun hücrelere akın eder, C vitamini yönünden zengin beslenme, Plastik ve köpükten içilmeyen sıcak siyah çay (Cornell Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, sıcak içecekler sadece vücudumuzu ısıtmıyor, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Sıcak içeceklerin içeresindeki antioksidanlar kalp, felç, kolestrol ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyor). Uzmanlar özellikle sıcak çikolatanın siyah çaydan dört kat fazla antioksidan içerdiğini de iddia edip, her gün 1 fincan içilmesini tavsiye ediyor., sarmısak ve tabii baharatlar, tabi kakao oksijenli atmosfer ve stres alıcı yeşil bitkiler çevre faktörü olarak önerilmektedir. 


Bundan başka Asetik asit enjeksiyonu karaciğer karsinomlarına da Tıbbi cerrahi müdahale olarak uygulanmaktadır.Aspirin´inde kanser oluşumuna karşı koruyucu etkisi ilk olarak 1988 yılında ileri sürüldü. O zamandan bu yana bir dizi klinik, epidemiyolojik ve deneysel veriler ortaya çıkarak bu görüşün doğruluğu kanıtlandı. Antimitotik ilaçlarda bazen saç kaybı olabilirsede uygulama sonrası geri kazanılır, yine saç kayıpları Kemoterapidede geçicidir. Melanom dışı cilt kanserlerinin en önemli sebebi güneş ışığıdır. Kimyasal peeling aktinik yaralanmalarda oldukça faydalıdır. Subklinik malign lezyonlar genellikle deri kanserleriyle beraber görülürler. 


Gereç ve Yöntemler: 1999 ile 2004 yılları arasında 102 hasta cilt kanseri nedeniyle tedavi edildi. Yüzlerinde aşırı aktinik hasar olan 48 hastanın yüzüne, malign lezyonların cerrahi tedavisine ek olarak, %35-40'lık trikoloroasetik asitle peeling yapıldı. Hastalar 51 ile 93 yaşları arasındaydı. Takip süresi 1-5 yıldır. TCA tedavisinin efektivitesi patolojik olarak değerlendirildi. Bulgular: İkinci primer cilt kanseri, peeling yapılan hastaların sadece 3'ünde görüldü. TCA peeling sonrası histolojik olarak epidermal atrofide, atipide düzelme ve yeni subdermal kollajen birikimi görülmüştür.

Konumuzla alakalı olarak aşağıdaki yazılarımıza  bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder