26 Aralık 2014 Cuma

Reflü Nasıl Tedavi Edilir


Reflü Nasıl Tedavi Edilir
Siz değerli okurlar için reflü nasıl tedavi edilir konusuna değindim. Makalemi reflü nedir , reflü nasıl tedavi edilir , nelere dikkat edilir gibi sorularla makalemi destekledim. Reflü kabaca midede ki besinlerin yemek borusuna çıkması ve bundan kaynaklı yemek borusunun tahriş olması olarak tariflenebilir. 

Reflü Nedir


Mide Reflüsü olarak bilinen Gastro Özofageal Reflü hastalığı, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması nedeni ile oluşur. Reflü, asit ,safra ve pankreas sıvısı içeren mide içeriğinin yemek borusuna gelmesi ve uzun süre temas etmesiyle yemek borusunun kendini bu mide içeriğinden koruma özelliğinin yok olmasından kaynaklanır. Erişkinlerin yaklaşık %20'sinde reflü görülmektedir.

Reflü Tedavisi


En başta bilinmesi gerek nokta reflü tedavisinin kolay olmadığıdır. Konusunda uzman olmuş hekimlerle irtibat kurmanız önemle tavsiye edilir. Bilindik 2 yöntem vardır reflü tedavisinde. Birinci yöntem ilaç kullanılarak mide asidi salgısını azaltmaya yöneliktir. İlaç kullandığınız sürece yanma hissiniz ve diğer belirtileriniz en aza inecektir. Ancak bilinmelidir ki bu yöntem tedavi edici bir yöntem değildir. Belirtileri azaltmaya yönelik yani semptomatik bir tedavidir. Ne kadar uzun süre ilaç kullanırsanız kullanın, ilacı bırakmanızla beraber belirtiler yavaş yavaş yeniden başlayacaktır.


İkinci tedavi yöntemi cerrahidir. Yapılacak ameliyatla yemek borusu-mide arasındaki kapaktaki sorun giderilir. Başarılı bir ameliyat neticesinde reflü tamamen tedavi edilmiş olur. İlerlemiş vakalarda özellikle hastaların ömür boyu ilaç kullanmak istemediği durumlarda cerrahi yöntem daha çok tercih edilmektedir. Hekiminiz sizin hastalığınızın ilerleme şekline göre size önerilerde bulunacaktır ve sizin onayladığınız şekilde tedavinizi üstlenecektir.

Reflü Hastalarının Dikkat Etmesi Gereken Noktalar Nelerdir

Öncelikle yapılacak iş beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmek olacaktır. Mide asidini artıran gıdaları hayatınızdan çıkarmanız gerekecektir. Kola türevi içecekler, alkol, kahve gibi içecekler ile sarımsak, soğan çikolata gibi yiyeceklerden olabildiğinde uzak durulmalıdır. Yemek saatinizi de ayarlamanız gerekmektedir. Yatmadan en az 1-2 saat öncesinde yemek yemeniz gerekmektedir. Yemek yedikten hemen sonra yatarsanız bu durum şikayetlerinizi ciddi anlamda artırabilir. 


Yatarken baş ve boyun bölgenizi midenizden yüksekte tutmanızda şikayetlerinizi azaltıcı bir yöntemdir. Öğün sayısını artırıp, bir öğünde tüketilen gıdayı azaltmanızda sizi rahatlatır. Sigaranın da asit dengesini bozduğu bilinmektedir. Bu nedenle eğer şikayetlerinizin azalmasını istiyorsanız bütün bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Konumuzla alakalı olarak '' Reflü Belirtileri '' yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder