26 Aralık 2014 Cuma

Egzama Belirtileri Nelerdir

Egzama Belirtileri Nelerdir
Egzama belirtileri hakkında hazırladığımız yazımızda sizlere egzama nedenlerinden de bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz.

 Egzama 


Bir deri hastalığı olan egzama, hastaları hem görüntü bozukluğu olarak hem de kaşıntı ile rahatsız eden, tehlikeli olmayan bir hastalıktır. Yüz, el, kol gibi bölgelerde oluşması hoş olmayan bir görüntünün sürekli gözünüzün önünde olmasına neden olur. Egzama olan bölgede enfeksiyona bağlı kuruluk, sivilce benzeri kabartılar görülür.



Egzamanın Nedenleri Nelerdir?

Egzamaya en çok neden olan etken alerjidir. “Atopik Dermatit” olarak bilinir. Saman nezlesi, astım gibi hastalıkları olan kişilerde daha sık görülür. Buradaki atopik kelimesi kişinin her türlü alerjiye yatkın olmasını ifade eder, dermatit kelimesi de derma ani cildin enfeksiyonu anlamına gelmektedir. Atopik dermatitte kuru cilt, cildi kurutan sabun-şampuan kullanımları da yatkınlığı artırmaktadır. Bunun yanında egzama duygusal sıkıntılar ile de tetiklenebilmektedir. 

Egzamanın Belirtileri Nelerdir?




Egzama kendini önce kuruluk ve kaşına hissi ile belli eder. Yanaklar, alın bölgesi ve saçlı deri egzamanın ilk görüldüğü yerlerdir. Zamanla kabarcıklar oluşur. Kaşınma esnasında enfeksiyona neden olan mikroplar cilt yüzeyinde yayılır. Çatlak kısımlardan içeriye girerek enfeksiyonun yayılmasına neden olurlar. Kafa bölgesinde başlayan enfeksiyon yayılarak ayaklara kadar inebilir. Koltuk altı gibi derinin katlandığı yerler, dar giysilerin sürttüğü yerler egzama daha sık ve kolay oluştuğu yerlerdir.

Konumuzla alakalı olarak aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder