26 Aralık 2014 Cuma

Egzama Nasıl Tedavi Edilir


Egzama Nasıl Tedavi Edilir
Siz değerli okurlar için egzama nasıl tedavi edilir konusu üzerine bir yazı hazırladım. Makalemi , egzama nedir , nasıl tedavi edilir , nasıl korunulur gibi sorularla destekledim. Egzama herkes de görülebilen bir cilt problemidir. İyi okumalar.

Egzama Nasıl Tedavi Edilir?

Egzama tedavisinde öncelikle kaşınma-kaşıntı kısır döngüsünden kurtulmak şarttır. Çünkü kaşınan yerler kaşındıkça tahriş artacak, enfeksiyon yayılacak ve daha çok kaşınma ihtiyacı doğacaktır. Eğer hasta bebekse parmaksız yumuşak eldivenler giydirmek sağlıklı olacaktır. Sonrasında egzamayı tetikleyen neden saptanır. Bu yönde bir ilaç tedavisine başvurulur.


Her hastada egzama farklı bir nedenle ortaya çıktığından her tedavi kişiye özgüdür. Hekiminiz size en uygun tedavi yöntemini belirleyip size önerecektir. Size düşen tedaviyi tam olarak, aksatmadan uygulamaktır. 



Egzamadan Nasıl Korunulur




Egzamanın oluşmasına kolaylık gösteren bir sebep olan kuru bir deriye sahipseniz, cildinizin nem düzeyini ayarlamanız şarttır. Hekiminize danışarak, onun önereceği krem yada losyon halindeki nemlendiricileri düzenli olarak kullanmanız gerekebilir. Kullanacağınız krem veya losyonu kozmetik ürünlerden değil hekiminizin önereceklerinden seçmeniz önem taşımaktadır. Krem veya losyonu uygulamadan önce 5 dk boyunca ılık su ile banyo yapın.

Banyoda normal bir sabun kullanmayın. Mümkünse hekiminizin önereceği sabun dışı bir temizleyici kullanın veya sabun kullanacaksanız mümkün olduğunca yumuşak bir sabun tercih edin. Cildinizi kurulayın. Tüm vücudunuza kreminizi sürün. % 100 pamuklu olan giysiler tercih edin. Bu giysiler terlemenizi önleyecek ve sizi korumaya yardımcı olacaktır.


Konumuzla alakalı olarak ''Egzama Kremi'' ve '' Egzama Bitkisel Tedavi '' yazılarımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder