26 Aralık 2014 Cuma

Kıl Dönmesi Belirtileri


Kıl Dönmesi Belirtileri
Genelde kuyruk sokumunda biten kıl dönmesi sorunu erkeklerin baş belası bir durumdur. Sizlere bu yazımızda kıl dönmesinde şüphelenmeniz taktirde nasıl fark edeceğinizi aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Kıl Dönmesi Nedir

Kıl dönmesi, vücudumuzda oluşan bir kılın çeşitli nedenlerle cilt dışına çıkamaması, cilt altında uzaması ve yumaklaşması nedeniyle apse oluşmasıdır. Vücudun her bölgesinde görülebilir. Ancak pek çok kişinin kıl dönmesi denildiğinde aklına kuyruk sokumu bölgesi gelmektedir. Bunun nedeni de kıl dönmesinin en çok kuyruk sokumunda görülmesidir. Göbek bölgesinde de kıl dönmesi vakaları çık sık olmamakla beraber oluşur. Yukarıda belirttiğimiz gibi kıl dönmesini belirli bölgelerle tanımlamak doğru olmaz. Kıl çıkan her bölgede görülebilir. Tıp dilinde Plonidal Sinüs adı verilir. 

Kıl Dönmesi Kimlerde Görülür




Kıl dönmesi genellikle 16-30 yaş arası erkeklerde görülür. Bayanlar görülme ihtimali erkeklere nazaran oldukça düşüktür. Özellikle yoğun kıllı vücuda sahip erkeklerde sık görülür. 30 yaşından sonra görülme ihtimali giderek azalır. 30 yaşından sonra tespit edilen vakaların çoğunda hastalığın aslında 30 yaş öncesinde başladığı ancak tedavi edilmediği görülmüştür. 



Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir




Kıl dönmesi genellikle önemli ve ayırt edici belirtiler vermez. Özellikle başlangıç dönemlerinde fark edilmesi oldukça zordur. Hafif ağrı yapan küçük bir şişlik şeklinde ortaya çıkar. Zamanla içeride büyüyen kıl miktarı arttıkça şişlik miktarı büyür. Kuyruk sokumunda oluşan kıl dönmesi vakalarında hasta otururken bir miktar ağrı hissedebilir. Hastalık ilerledikçe şişlik ve ağrı artar. Bir süre sonra cilt altında abse gelişir ve ilk başlarda genelde ihmal edildiğinden bu dönemde doktora başvurma zorunluluğu hissedilir.






Konumuzla alakalı olarak '' Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi ve Ameliyatla Kıl Dönmesi Tedavisi'' yazılarımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder