26 Aralık 2014 Cuma

Hepatit B Belirtileri

Hepatit B Belirtileri
Hepatit B, karaciğerde hücre hasarları ve karaciğer enfeksiyonu olarak ortaya çıkan, Hepatit B virüsünün yol açtığı ciddi bir hastalıktır.

Hepatit B Nasıl Bulaşır?


Kan yoluyla Vücut sıvılarıyla (Tükürük gibi) Cinsel Yolla Perinatal yolla (Anneden bebeğe geçme şeklinde)

Hepatit B de kuluçka süresi ne kadardır?

Hepatit B kuluçka süresi 45–180 gün olarak tespit edilmiştir. Ancak genel ortalamaya bakıldığında 60–90 içinde hastalık ortaya çıkmaktadır. 

Hepatit B kuluçka süresinde bulaşıcı mıdır?

Bu sorunun cevabı EVET dir. Hepatit B kuluçka aşamasında iken hastanın vücut sıvıları hastalığı yaymaya başlamıştır. Bulaşıcılık oldukça yüksektir. Oluşmasının ardından 1 hafta geçmiş vücut sıvıları bile bulaştırıcılık özelliğini korur. Örneğin hastanın 1 hafta önce damlamış ve kurumuş kanı, tükürüğü ile temas edildiğinde hastalık bulaşır. 

Hepatit B nin Belirtileri Nelerdir?



Hepatit B de belirtiler yaş ile doğru orantılı olarak karşılaşılır. Yeni doğan bir bebek Hepatit B hastası olsa bile belirti vermez. Bununla beraber Hepatit B genelde pek çok hastalıkla aynı belirtileri verir. Dolayısıyla pek çok kişi hepatit B hastası olduğunu tesadüf eseri öğrenmektedir. Genelde görülen belirtiler aşağıdaki gibidir:

  • Ateş (hafif şekilde) 
  • Halsizlik Sürekli yorgunluk hissi 
  • Eklem ve yaygın vücut ağrıları 
  • İshal Bulantı – kusma 
  • Bunların yanında bazı hastalarda sarılık görülebilir.

Konumuzla alakalı olarak ''Hepatiti B Nasıl Tedavi Edilir? '' yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazılarımızı yararlı buluyorsanız beğenmeyi paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder