5 Ocak 2015 Pazartesi

Migrenin Nedenleri, Belirtileri Ve Tedavisi


Siz değerli okurlar için migren nedenleri , belirtileri ve tedavisi hakkında bir yazı hazırladım.Migren ağrısını çeken bilir inanılmaz kötü ağrılardır. Migren ağrılarına karşı nasıl tedaviler uygulayabiliriz sorusu esasında yazımızın temelini oluşturuyor. İyi okumalar dilerim.

Migren Nedir

Çağımız besinsel tüketim noktasında düne oranla kıyaslanamayacak şekilde alternatif çoğunluğunun gün be gün arttığı bir dünyada son dönemin en çok artacak rahatsızlıklar konusunda en popüler olma ihtimali Migren rahatsızlığının olacağını kestirebilmek için kahin olmaya gerek yok dersek çokcada bir eleştiri almayız sanırım ,Peki nedir bu Migren hastalığı Migren; aşırı baş ağrıları, mide bulantısı ve düzensiz vücut algılamasına neden olan nörolojik bir sendromdur. Genellikle migren ağrıları kadınlarda erkeklere oranla daha fazla gözlemlenmektedir. Migren ağrısı vasküler bir ağrıdır. Ağrılar kan damarlarının genişlemesi ve kan damarlarını sarmalayan sinir liflerindeki kimyasalların açığa çıkması ile ortaya çıkar.

Migrenin Nedenleri

Migren ağrılarının nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bu durum sinir sistemindeki değişiklikler nedeniyle ortaya çıkabilir. Hatalığa sahip olan kişilerin ailelerinde de aynı rahatsızlığa rastlanmaktadır.

Migrenin Belirtileri 

Migren 4 ile 72 saat arasında süren aşırı baş ağrılarına verilen addır. Baş bölgesinde aşırı ağrı hiis oluşur ve migren ağrılara yaşanırken kan hücreleri kasılığ genişler. Stres, uykusuzluk, açlık, aşırı güneş ışığına maruz kalma ve hormonsal değişiklikler gibi bazı faktörler migren ağrılarını tetikleyebilir.

Migren Tedavisi

Bazı ilaçlar migren ataklarının daha sakin geçmesine yardımcı olur. Migreni tam olarak iyileştiren bir tedavi bulunamasa da bazı doğal yöntemlerle rahatsızlığın etkileri en aza indirilebilir
.

Migren Ağrılarına Karşı Kullanılan Doğal Tedaviler 

  • Taze üzüm suyu migren ağrılarına iyi gelir. Üzümleri ezerek suyunu çıkarın ve üzümlerin üzerine su eklemeden olduğu gibi için.
  • B3 vitamini de migren ağrılarını azaltmada yardımcı olur. Maya, tahıllar, yeşil yapraklı sebzeler, domates, çerez, ayçiçeği yağı, karaciğer ve balık B3 vitamini bakımından zengin gıdalardır.
  • Lahana yaprakları migren ağrısını hafifletir. Lahana yapraklarını ezin ve bir bez içerisine koyun. Bezi başınızın ağrıyan bölgesine yerleştirin. 
  • Limon kabuğu da migren ağrılarının hafifletilmesinde oldukça etkilidir. Limon kabuğunu ezin ve başınızda ağrıyan bölgeye uygulayın.
  • Ispanak veya salata suyu ile karıştırılan havuç suyu da ağrılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder