1 Ocak 2015 Perşembe

Bademcik Ağrısı Nasıl Oluşur


Siz değerli okurlar için bademcik ağrısı nasıl oluşur konusu hakkında bir yazı hazırladım. Bademcik ağrısı nedir , neden bademciklerimiz ağrır gibi sorularla makalemi destekledim. Bademcik ağrısı çok fazla karşılaşılan bir problemdir fakat tek bir sebebi olmaz. Bundan kaynaklı tüm nedenleri incelemek istedim. İyi okumalar dilerim.

Bademciklerimiz Ne İşe Yarar 



Yaşam için gerekli olan yada yaşamdan keyif almamıza neden olan tatlar lezzetler yaşamsal önem arz eden nefesimiz kısaca besin ve solunum trafiğinin ilk kontrol noktası olması sebebi ile ciddiyet ve önem arz eden bir bölgede bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde, vücuda giren yabancı maddeleri yok etmede ve vücuda bağışıklık kazandırmada önemli rolü bulunan bademcikler, ağzın gerisinde ve boğazın iki çevresinde bulunan lenf sisteminin bir ürünü olmaktadır. 

Bademcik Ağrısı Nedir 



Bademcikler tüm vücuda yayılmış bir damar ağından oluşmakta, bu damarların içinde lenf denilen renksiz bir sıvı yer almakta ve vücut dokularındaki sıvılar bu lenfe karışarak lenfte daha sonra kana karışmaktadır.Birer lenf bezinden oluşan bademcikler süzgeç görevi görerek çeşitli bakteri ve virüslerin vücuda girmesini engeller. Ancak ağız yoluyla alınan aşırı bakteri ve virüsleri süzmekte zorlanan bademcikler şişerler. Kızarıklık, yangı ve ağrı gibi durumlar bu esnada sıklıkla hissedilir.

Bademcik ağrısı bakteri ve virüslerden husule gelir. Özellikle bademciklerin şişmesinden dolayı yutkunma zorluğu ile birlikte ağrı hissedilir. Bademcikleri şişen hastaya gerekli bakım yapılırsa kısa sürede bademcik ağrısı ortadan kaybolur.

Bademciklerin ağrımaya başlamasından sonra hastaya hiçbir müdahale yapılmazsa bademcik ağrısı daha çok hissedilmeye başlar ve bademcik hastalığı husule gelir. Aynı zamanda ateş, titreme, baş ağrısı ve üşüme gibi şikayetleri bulunan bademcik iltihabı da ortaya çıkabilir.


Bademcik Ağrısı  Nasıl Geçer  

Bademcik ağrıları gidermek adına bol su içilmeli  sıvı tüketimi ağrılı dönemde arttırılmalıdır. Zaten katı gıdaları tüketmek zor olacaktır. Sıcak ve soğuk yemeklerden ve sıvılardan uzak durmak gerekmektedir.  Bol sebze ve meyve tüketmeli ve vücut direncini yükseltecek vitaminler alınmalıdır. Pastiller rahat nefes alıp vermenize yardımcı olur ve boğaz ağrınızı hafifletir. Ayrıca bitki çayları içilmelidir. Sigara içmeyiniz ve içilen yerde durmayınız. Ayrıca nemli ortamlarda fazla durmayınız. Ağrınız devam ederse mutlaka doktora -KBB uzmanına- görünmelisiniz. 
 

Bademcik Ağrısına   Bitkisel Tedavi Yöntemleri


  • Adaçayı ile gargara da yapılabilir içiledebilir. 
  • Kekik, ıhlamur, kuşburnu, böğürtlen, adaçayı, ebegümeci gibi bitkileri karışımı ile elde edilen çay günlük olarak ılık bir şekilde tüketilmelidir. 
  • İltihaplanan bademcikler varsa tuz sürülebilir. 
  • Ballı ve limonlu ılık  su içilmelidir.
  • Greyfurt ve portakal suyu  C vitamini açısından zengindir ve ağrılarınızı azalttığı gibi hızlı geçmesine yardımcı olmaktadır. 
  • Sarımsak tüketimi özellikle çorbalara eklenerek arttırılmalıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder