5 Ocak 2015 Pazartesi

Saç Kremi


Siz değerli okurlar için saç kremi hakkında bir yazı hazırladım. Makalemi saç kremi nedir , nasıl doğru saç kremini bulabiliriz , saç kremi kullanılması gibi sorularla makalemi destekledim.Saç kremi uzun saçlı insanların mutlaka kullanması gerekmektedir. Ayrıca saç kremini saç diplerinize asla değdirmeyin. İyi okumalar dilerim.

Saç Kremi Kullanın 





Şampuanla saçlarımızı duruladıktan sonra saç bakım kremleri saçların dolaşmasını karşı etki sağlıyor aynı zamanda da saç tellerine güç kazandırıyor. Şampuanın aksine saç kremi saç derisinin sağlığıyla daha çok ilgilenir. Saç kremi aynı zamanda derinizin kurumasını önleyerek nem dengesini koruyacak yardımcınızdır. Peki saç kremleriyle ilgili gerçekten doğru bilgilere mi sahibiz. İşte bu soruyu detaylıca inceledik. 

Saç Kremleriyle ilgili Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Yanlış: ikisi bir arada şampuan kullanınca ayrıca saç kremi kullanmamıza gerek kalmaz.
Doğru: Şampuan çoğunlukla saçı temizlemek, saç var olan fazla yağı ve tozu arındırmak için formüle edilmiştir. Saç kreminin sahip olduğu kadar besleme ve koruma özelliklerine sahip değildir. O nedenle sadece şampuan kullanmak, saçın düzenli bakımı için yeterli değildir.


Yanlış: Saç kremi saçları döker.
Doğru: Öncelikle her gün 100 tele kadar saç kaybının normal olduğunu bilmek lazım. Ancak saç kremi kullanımıyla bunda bir artık olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.


Yanlış: Saç kremi kepek yapar ve saç derisini kaşındırır.
Doğru: Cildin yenilenme sürecinde yaşanan ölü deri hücrelerinin normalden daha hızlı ve büyük parçalar halinde dökülmesine kepek deniyor. Saç kremi kullanımının buna yol açmadığı yine bilimsel olarak saptanmış bir gerçektir.


Yanlış: Şampuan üstüne sürekli saç kremi kullanmak saça zarar vermektedir.
Doğru: Saç kremi tersine saç üzerinde koruyucu tabaka oluşturarak saçı besleyip onarır ve de oluşabilecek sorunları da oluşmadan engeller.


Saç Kreminin Faydaları

Saç kremleri saç derinizin ve saçları nem dengesini korur ve kırılmalarını engeller. Ayrıca saçınızı beslemekle birlikte daha canlı, parlak ve yumuşak olmasını da sağlar. Sağladığı yumuşaklık sayesinde tararken oluşabilecek koparak dökülme veya kırılmaları da engeller. Saç kremi saçları temizlemek için kullanılmaz saçlarınızı yıkadıktan sonra saçlarınız beslemek ve kurumaya karşı korumak için kullanılır. 

Saç Kremi Zararları 


Saç kremleri içerisinde şampuanlar gibi kimyasal madde barındırmaktadırlar. Sülfat ve paraben içerebilirler. İçeriklerinde sodyum louret sülfat bulunabilmektedir. Eğer aldığınız saç kreminden emin değilseniz ve alerjik bir durum yaşarsanız. Doğal saç kremleri kullanmanız da yarar vardır. Zeytin yağı, badem yağı vb. gibi doğal yağlar saçlarınızı nemlendirmede ve kepek sorununu gidermede muhteşemlerdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder