5 Ocak 2015 Pazartesi

Isırgan Tohumu Yağının Faydaları


Siz değerli okurlar için ısırgan tohumu yağının faydaları nelerdir üzerine bir yazı hazırladım.Isırgan tohumu nedir , yağı nasıl çıkarılır , nasıl tüketilir gibi sorularla makalemi destekledim. İyi okumalar.

Isırgan Tohumu 


Bağışıklığı güçlendiren, iyi huylu prostat büyümesini engelleyen, kan şekerini düşürücü ve romatizma ağrılarına karşı etkinliğiyle tanınan ısırgan otunun, yaprağı kökü ve tohumları bitkisel tedavide kullanılmaktadır. İçerisinde A,B, C, K  vitaminleri ile potasyum,demir , çinko, kalsiyum ve karoten barındıran zengin bileşimi ile ısırgan otunun hem kendisinden hem de tohumlarından çayı yapılmaktadır. 


Isırgan Tohumu Yağının Özellikleri 


Isırgan otunun etkinliği öncelikle yetişmiş olduğu toprağın yapısına ve çevre şartlarına bağlıdır. Bu yönü diğer bitkilere nazaran daha belirgindir. Tedavi edici özelliği iklim şartları, toprağın yapısı ve güneş ışığına sıkıca bağlıdır. Diğer bitkilerde de genel olarak bu bağlılık bulunmasına rağmen ısırgan da daha fazladır.
Birbirine fazla uzak olmayan alanlarda bulunan ama örneğin güneşi görme derecesi farklı olan ısırganların etkinliği de farklılığa neden olabilmektedir.Buradan çıkan sonuç, onun amacına uygun olarak gerekli şartlarda yetiştirilmiş olmasına doğrudan bağlı olacağıdır.

Isırgan Tohumu Yağının Faydaları ve Kullanım Şekli 



Romatizma ve mafsal ağrılarını dindirir. Burun kanamasını giderir. Egzama şikayetlerini giderir. Regl döneminin düzenli olmasını sağlar. Böbrek kumlarını döker. Balgam söktürücüdür. Dalak hastalıklarında ve çıbanlarda faydalıdır. Saç dökülmesini önler. Saçı kuvvetlendirir.

Isırgan Tohumu Kullanımı 



Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3 damla damlatılarak alınır. Saç diplerine masaj yapılarak uygulanılan ısırgan tohumunun ayrıca bal ve çörek otu veya bal ile de karıştırabilirsiniz. Özellikle öğütülmesi ile daha çok yarar sağlayan ısırgan tohumu oldukça faydalıdır. 

Isırgan Tohumu Bal  

Isırgan tohumu ve balın  son derece doğal olması önemlidir. Yukarıda da belirtildiği gibi öğütülerek kullanılmalıdır. Bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı ısırgan otu tohumu ile karışım haline getirilerek günde 1 kez tüketilmelidir. Taze olarak hazırlanmalı ve saklanmamalıdır.  Bu karışım kalp, şeker, böbrek hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar tarafından kullanılmamalıdır. Bu   karışımı ayrıca sindirim sistemini  temizleyerek gaz ve şişkinlik sıkıntısını da ortadan kaldırmaktadır. Ödem giderme ve idrar söktürme özelliklerinin yanı sıra, özellikle iltihap içeren rahatsızlıkların giderilmesinde de etkilidir.

Isırgan tohumu yağının faydaları yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır. Konumuzla alakalı olarak '' Isırgan  Otu Faydaları '' yazımıza ve '' Isırgan Otu Kanseri Önler mi '' yazımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder